Beachhandbal

Beachhandbal

Net als Beachvolleyball en Beachsoccer wordt ook de zomerse handbalvorm "Beachhandbal" in Nederland steeds populairder. Het spel is erg snel en dynamisch en vraagt hierdoor wel enige techniek en tactiek. Bijzondere regels maken het mogelijk om meer punten te scoren en zorgen voor een spectaculair scoreverloop.

Uit onderzoek uit binnen- en buitenland blijkt dat beachhandbal een hele goede manier kan zijn om nieuwe leden te werven en daarnaast om de al actieve leden te behouden. Beachhandbal wordt (vooral) in de open lucht gespeeld en wordt dus snel gezien door toevallige voorbijgangers. Ook is beachhandbal een goed alternatief voor de zomerperiode, om zo de leden in beweging en bij de eigen club te houden. Zowel de fanatieke jeugd als de meer recreatieve c.q. 'flexibele' jong-volwassenen kan met beachhandbal een leuke extra activiteit worden geboden, buiten de reguliere zaal- en veldcompetities om.


Mogelijkheden:

Op het sportcomplex De Laene van S.V. Voorwaarts aan de Kerklaan te Twello hebben wij 3 beachvelden. 1 Veld is permanent voor beachhandball, 2 zijn er ingericht voor beachvolleybal.
Voor verenigingen die ook graag eens willen beachhandballen is dit veld te reserveren.
Voor de aanvraag van een reservering kan dit, buiten de reguliere trainingstijden van S.V. Voorwaarts, via het contactformulier.
Beachsport Voorwaarts zal dan zo snel mogelijk een reactie geven over de mogelijkheden.


Wat zijn de ambities van de beachhandbal commissie?

Wij vinden het heel belangrijk dat ieder lid in de gelegenheid gesteld wordt om in ieder geval heel veel plezier te beleven aan deze handbalvorm. Ook willen wij proberen om teams zich te laten plaatsen voor het NK Beach Handball (punten te behalen door kwalificatietoernooien te spelen).  
  
Kijk voor alle actuele informatie over trainingen en toernooien op de website van Beachsport Twello.

Naast beachhandbal kan je bij Voorwaarts Twello ook Beachvolleybal, Beachsoccer en BeachFit beoefenen.