Afdelingsinformatie

De afdeling voetbal is een afdeling van de omnivereniging SV Voorwaarts met meer dan 1000 leden.

De afdeling heeft twee takken, namelijk veldvoetbal en zaalvoetbal (futsal). Het veldvoetbal bestaat uit een mannen en een vrouwenlijn. In de pupillen spelen de meisjes en jongens nog samen. In de junioren spelen meisjesteams en jongensteams naast elkaar. Hierop zijn uitzonderingen mogelijk.

Het eerste elftal van de mannen is de trots van de afdeling. Het 1ste elftal speelt al jaren op een goed niveau in de 2de klasse KNVB. De ambitie is om een niveau hoger te spelen. 

Voorwaarts steekt daarom veel energie in haar jeugdafdeling. Er ligt een goed technisch plan voor de jongste tot de oudste jeugd. De doelstelling is om met de juniorenteams op divisieniveau te presteren om daarmee de aansluiting met de 1ste klasse KNVB te bewerkstelligen. Het 2de team is de kweekvijver van nieuw talent. Het 2de elftal speelt in de 1ste klasse reserve en heeft de ambitie op het hoogste niveau te spelen. Het 3de elftal is een recreatief team dat nog steeds aansprekend presteert in de 3de klasse. De overige teams zijn recreatieve teams, inclusief 35+ en 45+ teams, die op een voor hen aansluitend niveau presteren. 

Voorwaarts heeft een prachtige accommodatie genaamd 'de Laene'. Deze accommodatie bestaat uit 4 grasvelden, 1,5 kunstgrasveld een kunstgras handbalveld en een beachveld. De Laene is de thuishaven voor nog 4 takken van sport, namelijk, beachvolleybal/handbal en veldhandbal en buitenfitness(afd. gymnastiek). Het gehele plaatje maakt sporten bij Voorwaarts bijzonder aantrekkelijk. 

De tweede thuisaccommodatie is sporthal Jachtlust. Daar spelen wekelijks 4 futsalteams. 

De damesafdeling heeft een aparte commissie dat zich ten doel stelt het damesvoetbal volwaardig te ontwikkelen. Op dit moment zijn er meerdere pupillen en junioren meisjesteams en  een senioren damesteam  een in competitie.

De afdeling voetbal staat niet op één been. Een eerste  pijler onder de afdeling vormt de supportersclub met meer dan 100 leden. De supportersclub is  in 1990 opgericht.

Een tweede pijler vormt de businessvrienden. Deze ondernemers steunen allereerst de gehele omnivereniging. De accommodatie en de afdeling voetbal hebben een grote impuls gekregen door deze vrienden. 

Tenslotte de vrijwilligers. De vrijwilligers bij Voorwaarts zijn uniek. De talenten zijn heel divers. Hierdoor zijn onze vrijwilligers niet alleen het kader voor onze teams, maar doen ook het onderhoud van de accommodatie en zijn verantwoordelijk voor heel veel evenementen gericht op voetbal en ontspanning. 

Voorwaarts voetbal is een groot leverancier van vrijwilligers. De vrijwilligers staan echter altijd met één been in de andere afdeling. Want ieder lid beseft de toegevoegde van omni.