Heren 3 - Wedstrijden

2e Klasse Voorwaarts 3 verslaat koploper DeVolCo bij seizoensouverture 2 oktober 2014, 19:00
Competitiewedstrijd, Heren 3 - DeVolCo'88 HS 8 (3 - 1)

Voorbeschouwing

De kop is eraf en vier punten zijn binnen! De derby tussen het onderste team (wij met 0 punten uit evenveel wedstrijden) en het bovenste team (DeVolCo 8 met 9 punten uit 2 wedstrijden) is geëindigd in een 3-1 overwinning voor de Twellonaren!

Na het opbouwen van alle velden en het handenschudden voor de tijd, begonnen we de wedstrijd zeer zwak. In no time keken we tegen een 5-0 achterstand aan. Coach Bastiaan greep in met een time-out. Helaas had dit niet het gewenste effect. Door gebrek aan concentratie en (te) veel persoonlijke fouten werd de set vrij kansloos verloren. Het digitale scorebord (voor het eerst in gebruik en niet vlekkeloos want het zaaide onenigheid over de teamopstelling) toonde keiharde cijfers: 14-25.

Het was duidelijk dat we in de tweede set uit een ander vaatje moesten tappen. Laat dat nou net een kwaliteit zijn waar Heren 3 wel vertrouwd mee is. Er werd gevochten en beduidend beter gespeeld. De rollen waren nu ook omgedraaid en met 25-13 trokken we de stand overtuigend gelijk: 1-1.

Deze stijgende lijn wilden we ook in de derde set doorzetten en dat lukte vrij aardig. In het begin nog niet, want we liepen weer achter de feiten aan. Halverwege de set viel gastspeler Sebas in en dit had een positief effect op ons spel. Toch keken we tegen een 19-12 achterstand aan en bij 24-21 kregen de bezoekers meerdere setpoints. DeVolCo dacht dat de buit al bijna binnen was, maar we gaven nog niet op en toonden veerkracht. Ons uitzinnige publiek en de psychologische oorlogsvoering van IEP vanaf de bank, bracht de tegenstander uit Deventer ook in verwarring (over de puntentelling). Mede dankzij servicedruk van Mark en een aantal mooie aanvallen van Paul vanaf de zijkant en Bram van achter de driemeterlijn, werden deze setpoints allemaal weggewerkt totdat we met 24-24 weer gelijk stonden. Deze set was een ware thriller en dankzij vechtlust trokken wij met 29-27 aan het langste eind: 2-1!

In de derde set wilden we het karwei afmaken. We namen en hielden het heft in handen, stonden ook telkens een aantal punten voor en de winst kwam zo langzaam binnen handbereik. De set eindigde in 25-19 en daarmee was de eerste overwinning een feit!

Al met al was het een leuke wedstrijd met een terechte winnaar. Ook koploper DeVolCo bleek een goed team voor deze competitie. Nu nog de slordigheden (o.a. met één hand passen) uit ons spel halen en we kunnen doorgroeien en meer van dit soort goede resultaten halen.

Onze fanbase is in ieder geval weer uitgebreid en het publiek werd dan ook getrakteerd op volleybalspektakel. Als onze opperfan dan nog ontbrak en één van de toeschouwers om 21:00 uur pas komt aanlopen, dan zit ook daar nog wel verbetering in...

Volgende week zaterdag een herkansing voor een ieder: om 16:00 uur spelen we wederom in Jachtlust en dan tegen BSV 3 uit Beekbergen. Tot dan!