Heren 3 - Wedstrijden

2e Klasse Sophie, spierpijn en shotjes na spannende strijd 6 december 2014, 17:00
Competitiewedstrijd, Heren 3 - DeVolCo'88 HS 8 (2 - 3)

De week waarin we een teamfoto hebben gemaakt bij een professionele fotograaf, er een nieuwe aanwinst op de training verscheen, we sporttassen en inloopshirts van onze sponsor Overmars Administraties kregen én pakjesavond, werd afgesloten met het kraamschudden bij Sophie en een teambarbecue. Tussendoor speelden we ook nog een potje tegen DeVolCo 8, die in 2-3 eindigde.

Vijf punten werden na een ware thriller verdeeld tussen Voorwaarts 3 en DeVolCo 8. De vorige ontmoeting tussen deze teams was onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De koploper werd toen met 3-1 verslagen. Dit keer eindigde de derby, de topper, de clash tegen de koploper, onze concurrent, medetitelkandidaat en aartsrivaal met 102-109 in 2-3 voor de bezoekers.

De samenvatting: een spannende strijd tegen een pittige tegenstander die niet zou misstaan in de Tweede Klasse. Na de 1-0 had het zomaar in 1-3 kunnen eindigen. Met steun van ons publiek knokten we ons terug in de wedstrijd en de setwinst in de vierde set was hét winstpunt van vandaag! Daarmee bleven de morele overwinning en twee kostbare punten in Twello. Even leek een stunt nog mogelijk, maar in het zenuwslopende slot hadden we onze krachten verspeeld en zorgde de bank van DeVolCo voor de overwinning.

De eerste set verliep zoals gepland en gehoopt. We speelden geconcentreerd en goed en lieten daarmee zien dat we solliciteerden naar de koppositie in deze competitie. Met een 12-4 voorsprong bij de eerste time-out, was er ook geen vuiltje aan de lucht. Alleen een blessure bij IEP al in de eerste set zat ons tegen. Invaller Sebas had ook moeite om zijn draai te vinden. Tegenstander DeVolCo gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam nog goed terug. Mede dankzij een serviceserie van Mark werd de set met 25-20 gewonnen en stonden we 1-0 voor!

Tegenstander DeVolCo trok die lijn van de eerste set echter door in de tweede en derde set, waardoor wij er niet meer aan te pas kwamen. In de derde set moest ook Sebas zich laten vervangen, zodat de vader van Sophie wederom binnen de lijnen kwam. Meerdere spelers kenden een mindere periode waardoor er veel persoonlijke fouten werden gemaakt. Bovendien hadden we geen antwoord op de lange en sterke middenaanvaller uit Deventer. Verder dan 23 en 19 punten, kwamen we niet en toen was het ineens 1-2 in sets.

Ook in de vierde set hetzelfde spelbeeld. DeVolCo bepaalde het spel en dicteerde de wedstrijd, wij waren niet bij machte om ons te verweren. Totdat Sander op dreef kwam en met rake smashes én verbaal het team op sleeptouw nam. We speelden weer met plezier en knokten voor ieder punt. Bij 19-24 leek een 1-3 nederlaag alsnog in de maak, maar we gaven ons nog niet gewonnen. Met steun van ons publiek werden ballen van de grond geraapt en maakten we maar liefst 7 punten op rij! Met bloed, zweet en tranen wonnen we de set met 26-24 en sleepten zo een waardevol tweede punt binnen.

Dat we niet met 1-3 hadden verloren maar een vijfde set eruit hadden gesleept, voelde al als een overwinning. Bij deze gelijke stand wilden we natuurlijk wel meer. Helaas zat het qua inzetbare spelers niet mee. Na IEP en Sebas kon nu ook Bastiaan niet verder en ook Bram zat niet lekker in zijn vel. Een aantal fouten van ons en goede punten van DeVolCo later, liepen we met 1-5 weer achter de feiten aan. Totdat we weer een aantal punten achter elkaar maakten. Paul begon eindelijk weer raak te rammen en maakte een aantal punten op rij. Met een 8-7 voorsprong wisselden we van kant. Zou het dan toch mogelijk zijn? Helaas hadden we daarna niet meer de kracht om ons nogmaals terug te knokken. Waar de tegenstander kon rekenen op drie verse wissels, hadden wij niet eens zes fitte spelers in het veld staan. Met 9-15 in de vijfde set eindigde de wedstrijd in 2-3 en verloren we voor de eerste keer in acht competitiewedstrijden. Het aantal sets tegen werd hiermee verdubbeld.

Geknokt voor wat we waard zijn, hebben we twee belangrijke punten gepakt en hebben we de schade beperkt weten te houden. Hiermee loopt DeVolCo immers slechts één puntje uit en na de 3-1 in de eerste wedstrijd is de onderlinge balans nog in ons voordeel. Met opgeheven hoofd konden we richting Sophie en onze teambarbecue.

Na deze fysieke en mentale inspanning, kwam onze trainer nog met een boswandeling aan!… Met tegenzin trokken we de stoute schoenen aan om aan deze boswandeling te voldoen. De kelen werden goed gesmeerd, de buurvrouw toegezongen, de wedstrijd nabeschouwd, de eerste acht wedstrijden geanalyseerd, mooie moeder en dochters werden besproken, captain Robert ging door met spelverdelen, “Man of the match” Sander nam wederom het voortouw en de klanken van après-ski muziek én de rook van zowel barbecue als sigaren vulden de partytent boven de heater en hangtafels.

Er wachten ons nu vier uitwedstrijden (Bruvoc, Primavo en DeVolCo op 15 januari) op rij! De eerstvolgende twee wedstrijden spelen we bij topploeg Bruvoc, waar 13 december vijf teams van Voorwaarts spelen. Wederom zware wedstrijden tegen een lastige tegenstander in de top van 3H. Met een oranje invasie in Brummen gaan we weer de strijd aan in jacht naar zoveel mogelijk punten.

Stand Derde Klasse H
1.    DeVolCo 10-38
2.    Voorwaarts 8-34
3.    Bruvoc 9-31
Totale stand

Zaterdag 6 december 17:00
Voorwaarts 3 - DeVolCo 8
2 - 3
25-20 | 23-25 | 19-25 | 26-24 | 9-15

Zaterdag 13 december 19:00
Bruvoc 3 - Voorwaarts 3