Coronaprotocol

Update 19 december

Op maandag 14 december zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze hebben ook gevolgen voor het sporten. T/m 19 januari is sporten in binnenruimtes niet toegestaan. Dit geldt voor zowel senioren als jeugd. Dat betekent dat er t/m 19 januari geen trainingen en wedstrijden zijn.

 

Handballen tijdens corona

Vanaf 7 september beginnen de zaaltrainingen en ook de zaalcompetitie zal op korte termijn van start gaan. Omdat we nog steeds te maken hebben met het coronavirus, gelden een aantal maatregelen. We volgen de richtlijnen van het RIVM en het NHV:

Aanvullende afspraken

Naast deze algemene richtlijnen hebben we als bestuur van de afdeling handbal aanvullende afspraken gemaakt voor rondom en tijdens wedstrijden en trainingen. Deze afspraken verschillen per leeftijdsgroep.

 

Je bent zelf verantwoordelijk voor het goed opvolgen van de regels. De gezondheid van iedereen staat hierin voorop. Bij (thuis)wedstrijden dient er een corona-coördinator aanwezig te zijn. De seniorenteams zijn zelf verantwoordelijk voor het aanwijzen van een corona-coördinator (bijvoorbeeld speler, trainer, coach, familielid etc.). Bij de jeugdteams is dit een ouder. Dit kan in het rij- en wasschema meegenomen worden. De corona-coördinator ziet toe op correcte naleving van het protocol.

Maatregelen Jachtlust

Er is contact met de Koepel. De zalen voldoen op het gebied van ventilatie aan de normen die van toepassing zijn. Daarnaast zijn alle ventilatiesystemen gecontroleerd en de geldende landelijke richtlijnen voor het ventileren worden gevolgd. In alle sporthallen van de Koepel zullen looproutes aangegeven zijn om zo verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Mondkapjes

Sinds 30 september geldt een dringend advies om een mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Sporthallen vallen hier ook onder. Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst en bij vertrek van de sporthal een mondkapje. Zodra de warming-up start gaat het mondkapje af. Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies om ook een mondkapje te dragen. De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven. De mensen achter de wedstrijdtafel dragen wel een mondkapje, evenals zaalwachten en mensen die voor de organisatie aanwezig zijn. Zij houden hun mondkapje op. Ook chauffeurs van jeugdteams houden op de tribune een mondkapje op.

Publiek

De wedstrijden in de Jachtlust zijn per 29-09-2020 NIET meer toegankelijk voor (thuis)publiek.  Rijdende chauffeurs van bezoekende jeugdteam (< 18 jaar) worden gezien als teambegeleiding en mogen naar binnen. Draag wel een mondkapje.

Thuiswedstrijden

Tot en met 10 november worden er GEEN wedstrijden gespeeld. Dit geldt voor jeugd- en seniorenteams.

In samenwerking met een aantal handbalverenigingen uit de regio is er een overzicht gemaakt van eventuele maatregelen die gelden bij wedstrijden. Iedere club heeft dit ingevuld, zodat het voor bezoekende verenigingen duidelijk is waar zij rekening mee moeten houden.

Klik hier voor het overzicht met maatregelen voor wedstrijden bij SV Voorwaarts (in de Jachtlust).

Alleen samen krijgen we corona onder controle

Om komend seizoen te kunnen blijven handballen, is het belangrijk dat we ons allemaal aan de maatregelen houden. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor. We hopen, ondanks alle maatregelen, op een mooi en sportief seizoen. We rekenen op jullie!

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan