Coronaprotocol

Update 14 oktober 2020

Als gevolg van de coronamaatregelen van 13 oktober worden alle competities, inclusief de jeugdcompetities, per 14 oktober 22.00 uur stilgelegd. Jeugd tot 18 jaar mag wel blijven trainen. Deze maatregelen gelden voor tenminste vier weken (t/m 11 november 2020).

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober werden er aanvullende maatregelen afgekondigd door premier Rutte en minister De Jonge om het coronavirus de kop in te drukken. Dit heeft gevolgen voor het volleybal bij Voorwaarts Twello:

  1. Alle competities, inclusief de jeugdcompetities, worden stilgelegd.
  2. Jeugdteams tot 18 jaar mogen gewoonblijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen club zijn toegestaan. Uiteraard blijven bij de trainingen voor de jeugd tot 18 jaar onderstaande maatregelen in stand, met als belangrijkste aandachtspunten dat er géén publiek is toegestaan, de richtlijnen voor het dragen van mondkapjes van toepassing zijn (o.a. bij wedstrijden tegen andere teams van Voorwaarts) en de kantine gesloten is. Bovenop deze al geldende aandachtspunten zijn ook douches en kleedkamers per woensdag 14 oktober 22.00 uur gesloten.

Voor de jeugdteams tot 18 jaar gelden bovendien nog steeds onderstaande regels. Het allerbelangrijkste: gebruik je gezond verstand en volg de richtlijnen van het RIVM. Dat wil dus zeggen; blijf thuis én laat je testen, als:

Elk team is verantwoordelijk om de regels goed op te volgen. De gezondheid van een ieder staat voorop.
Alle aanvoerders van de seniorenteams zijn dit seizoen tevens de coronaverantwoordelijken binnen de
teams. Bij de jeugdteams nemen de trainers deze rol op zich. De coronaverantwoordelijken zijn het
eerste aanspreekpunt voor het bestuur en zorgen voor het verstrekken en naleven van het juiste
protocol en de informatie die zij ontvangen van het volleybalbestuur. Maak de coronarichtlijnen
bespreekbaar in je team, spreek elkaar aan op gedrag dat niet past binnen de richtlijnen en accepteer
het ook als je er op aangesproken wordt.

Daarnaast hebben we als volleybalbestuur een aantal aanvullende afspraken gemaakt die we tot nadere
berichtgeving aanhouden:

In de Jachtlust is de kantine gesloten.

Mondkapjes

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes en bijvoorbeeld tijdens oefenwedstrijden tegen andere teams van Voorwaarts:

Alle binnensport locaties die ‘de Koepel’ exploiteert in de gemeente Voorst voldoen op het gebied van ventilatie aan de normen die van toepassing zijn op deze accommodaties. Daarnaast zijn alle ventilatiesystemen gecontroleerd en de geldende landelijke richtlijnen voor het ventileren worden gevolgd.

Om allemaal weer met elkaar te volleyballen, is het belangrijk dat we ons als vereniging bewust zijn van de
gedeelde verantwoordelijkheid die we hebben en dat we elkaar hierop mogen aanspreken. Mail ons gerust als er vragen zijn: secretaris.volleybal@voorwaartstwello.nl.

Volleybalbestuur SV Voorwaarts Twello
15 oktober 2020

 

Voor meer online informatie, zie de volgende websites:

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan