Beachtennis

Introductie

Beachtennis

Het begrip beachtennis wordt steeds bekender in Nederland. Het is een leuke, snel geleerde dynamische sport. Jong, oud, stijf of een sporter in hart en nieren; iedereen kan het leren.

Beachtennis is een samengestelde sport van meerdere sporten. Zo kan het gezien worden als een combinatie van volleybal, tennis, badminton en beachball. Hoe wordt er gespeeld denk je misschien, de bal kan toch niet stuiteren? Dit klopt, de bal mag maar één keer contact maken met een speler, daarna moet hij gelijk over het net gespeeld worden. Hierdoor wordt het spel dynamisch en snel gemaakt. Door het snel over en weer spelen moet er soms snel gereageerd worden om de bal niet op de grond te laten vallen. Zodra dit namelijk wel gebeurt is dit een punt.

De bal moet over een net gespeeld worden van 1.70 meter hoog, waarbij het veld even groot is als een beachvolleybal veld (16 x 8 meter). De bal mag van over de gehele achterlijn opgeslagen worden maar moet wel in één keer over het net. Hierbij geldt geen tweede kans, in het net of uit geslagen betekent een punt voor de tegenstander. De puntentelling lijkt het meest op de bekende tennistelling, waarbij er alleen geen voordelen gegeven worden na deuce (40-40).

Binnen de beachtennis zijn er een aantal verschillende speelvormen. Zo is het meest voorkomende het dubbel spel. Bestaande uit twee mannen en/of twee vrouwen die tegen elkaar spelen. Een andere vorm is een mix hiervan. Een team bestaande uit een man en een vrouw waarbij de man verplicht is om onderhands op te slaan. De laatste vorm is minder bekend in Nederland maar even zo leuk, is het single spel. Op een speelveld van 4,5 meter breed en 16 meter lang, wordt er één tegen één gestreden om de winst.

Beachtennis bij Beachsport Twello

Sinds 2017 biedt Beachsport Twello beachtennis trainingen, toernooien en clinics aan. Waar bij de trainingen vooral spelers (geoefend en beginners) uit de regio mee doen, komen voor de toernooien deelnemers uit heel Nederland naar Twello om deel te nemen. Sportpark De Laene geniet dus landelijke bekendheid onder de (inter)nationale beachtennissers! In het verleden werden de trainingen dan ook verzorgd door Nederlands kampioen Anne Hoogendam, Marjolein Nooteboom – met internationale ervaring op Aruba en Bonaire en Edwin Marc Hsing uit Aruba.

Denk je nu: dit lijkt mij wel leuk? Kom een keer kijken of doe een keer mee tijdens één van de activiteiten op het Sportpark. Je zult vast en zeker in de ban raken van dit fantastische spelletje!

Wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: info.beach@voorwaartstwello.nl

Beachtennis

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan