Beachhandbal

Introductie

Beach handball

Net als beachtennis en beachsoccer wordt ook de zomerse handbalvorm; beachhandball in Nederland steeds populairder. Het spel is erg snel en dynamisch en vraagt hierdoor wel enige techniek en tactiek. Bijzondere regels maken het mogelijk om meer punten te scoren en zorgen voor een spectaculair scoreverloop.

Op het sportcomplex De Laene van S.V. Voorwaarts aan de Kerklaan te Twello heeft Beachsport Twello 3 beachvelden, waarvan één veld permanent voor beachhandball is ingericht. De andere twee velden zijn ingericht voor beachvolleybal en beachtennis.

Voor verenigingen die ook graag eens willen beachhandballen is het mogelijk om het  beachhandbalveld aan de Laene te reserveren. Voor de aanvraag van een reservering kan dit, buiten de reguliere trainingstijden van S.V. Voorwaarts, via de mail.  De beachhandbal commissie zal dan zo snel mogelijk een reactie geven over de mogelijkheden.

Wat zijn de ambities van de beachhandball commissie?
Wij vinden het heel belangrijk dat ieder lid in de gelegenheid wordt gesteld wordt om in ieder geval heel veel plezier te beleven aan deze handbalvorm. Ook willen wij proberen om teams zich te laten plaatsen voor het NK Beach Handball. Door kwalificatietoernooien te spelen kunnen zij hiervoor punten behalen.

Nederlands Kampioen 2019!
Beachseizoen 2019 was een zeer succesvol seizoen voor onze beachhandballers.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Beachhandball in Biddinghuizen waren er ruim 800 handballers actief. Op het Molecaten Park Flevostrand gingen 80 handbalteams met elkaar de strijd aan in verschillende leeftijdscategorieën.

B1 en C1 van S.V. Voorwaarts pakten de nationale titel. Maar ook de D1 presteerde heel goed met een 3e plaats. Dames 1, dit toernooi samengesteld uit Dames 1, 2 en A1, werd 6e en het was mooi om te zien dat de dames van de kersverse eredivisionist, na hun laatste wedstrijd, naar het veld van hun jongere clubgenoten sprinten om hen daar tijdens de laatste minuten van hun wedstrijd nog even aan te moedigen.
Topprestaties dus!

B1 en C1 NK beachhandball

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan