Nieuws

6 oktober 2020

Presentatiegids: beachtalenten willen naar het EK

Vandaag viel de 29e editie van de presentatiegids van Voorwaarts op de deurmat bij onze leden, sponsors en vrijwilligers met o.a. een artikel over onze beachhandball talenten.

Rob Klunder ging in gesprek met Lotte Keurntjes en Anne Straatman:

Nu willen we ook naar het EK en kampioen worden

Europees kampioen Beachhandball worden met het Nederland U16. Die droom willen Anne Straatman (15) en Lotte Keurntjes (16) volgend jaar waarmaken. Het (wegens corona uitgestelde) Europees Kampioenschap vindt volgend voorjaar plaats in Italië en beide meiden zitten in de voorselectie van de bond. En dus doet het duo er alles aan om er volgend jaar bij te zijn. “Nu willen we ook bij de definitieve groep zitten en kampioen worden.”

Voorwaarts heeft een hele sterke groep beach-handballers. Vorig jaar werden er liefst drie teams Nederlands Kampioen, waaronder het team van de Anne en Lotte. Die puike prestaties bleven ook bij de nationale bond niet onopgemerkt. Samen met meerdere Voorwaarts-meiden werd het duo uitgenodigd voor de selectiedagen voor het nationale team. Vanaf september 2019 zaten de meiden bijna elke zaterdag al vroeg in de auto om naar Raamsdonksveer, Amsterdam of Borne te rijden voor de trainings- en selectiedagen. “Onze ouders hebben ons overal heen moeten rijden, die moeten we dus ook wel een beetje bedanken” zegt Anne met een lach.” Maar ook voor henzelf waren de selectiedagen een behoorlijke investering. “Je offert veel uren op en de trainingen zijn zwaar, maar je leert wel super veel”, zegt Lotte over die dagen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees het hele artikel + meer over beach en andere Voorwaarts verhalen via de afbeelding hieronder:

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan