Nieuws

10 januari 2020

Feringa stopt als trainer bij Voorwaarts

Aan het eind van het seizoen stopt Maurice Feringa als trainer/coach bij Fit & Fun Voorwaarts Dames 1. Dit maakte hij vandaag aan het team bekend. In goed overleg met het bestuur is afgelopen week het besluit genomen te stoppen. Het bestuur gaat per direct, samen met alle betrokkenen, aan de slag om deze positie goed in te kunnen vullen. 

In april 2019 stapte Maurice Feringa als trainer/coach in bij het eerste selectieteam van de afdeling Handbal, na het vertrek van Helma Meijerman. Feringa ging de uitdaging aan om met het team voor het eerst in de historie van de vereniging in Twello uit te komen in de eredivisie. Het team werkt hard om dit ook voor volgend seizoen vast te houden. Op dit moment staan ze in de competitie op de negende plaats. ‘Ik ga er de komende maanden alles aan doen om met het team handhaving in de eredivisie te bewerkstelligen´, verzekert trainer Maurice Feringa.

‘We kijken terug op een prettige periode waarbij de aandacht en focus nu op de laatste ronde van de competitie en de nacompetitie gericht wordt’, zegt voorzitter Bianca Alferink. Het bestuur gaat spoedig in overleg met alle betrokkenen over hoe en met wie ze de positie van trainer/coach na vertrek van Feringa gaan invullen. ‘Gezien de positieve uitwerking van Voorwaarts Handbal in de regio maar ook in de eredivisie verwachten wij hier zeker een toekomstgerichte oplossing voor te vinden’.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan