Nieuws

22 september 2021

Geslaagde seizoensopening Handbal Voorwaarts!

Zondag 19 september stond voor de afdeling handbal van Voorwaarts in het teken van een nieuwe start. Het complete vorige seizoen viel in het water door corona, waardoor er geen wedstrijden gespeeld konden worden. Om het afgelopen sportjaar snel te vergeten zijn er afgelopen zondag spectaculaire activiteiten georganiseerd voor de leden van Voorwaarts.

Gedurende de hele dag waren de nationale handbalselecties van U-17 en U-19 aanwezig in sporthal Jachtlust. Deze jonge dames trainden zondagochtend onder leiding van de altijd passievolle Voorwaartstrainer en bondscoach van de jeugdteams, Ricardo Clarijs. Gedurende de training waren alle trainers van Voorwaarts uitgenodigd om tips en trucs te leren om die vervolgens in de trainingen bij Voorwaarts toe te passen.

Aansluitend kregen alle jeugdspeelsters van Voorwaarts een handbalclinic aangeboden. Eerst was het de beurt aan de meiden van de E en D. Zij werden getraind door Oranje U-17. Daarna was het de beurt aan de C, B en A jeugd. Zij kregen een training van de Oranje dames U-19. De spelvreugde en het fanatisme spatten er vanaf. De zaal was goed gevuld met rode koppies! Wie wil er nou niet z’n best doen voor de Oranje dames en de toekijkende bondscoach?!

De oudste Voorwaarts-meiden sloten hun training af met een ware penaltywedstrijd. Wie van de meiden wist bij zowel onze eigen keepster Anne Straatman als bij de keepster van Oranje U-19 continu raak te schieten? Een spannende wedstrijd met als uiteindelijke winnaar Luna Huiskamp. Luna kreeg als prijs een gesigneerd Oranje shirt overhandigd met handtekeningen van alle speelsters.

Na de clinics was het tijd voor de presentatie van ons eigen oranje Voorwaarts dames 1-team. Met een inmiddels goed gevulde sporthal showden de dames hun nieuwe kleding. Vol trots werden de drie nieuwe shirtsponsoren welkom geheten. Op de voorkant van de shirts prijken dan ook de namen van Waterman Financieel Advies, RT Stoffenboetiek en Promohouse.

De gezellige openingsdag werd afgesloten met een gave oefenwedstrijd tussen de dames van Voorwaarts en Oranje U-17. Beide teams zijn volop in voorbereiding. Voorwaarts voor de competitie die op zaterdag 2 oktober zal starten. Oranje U-17 mag in de eerste week van oktober aantreden voor enkele interlands. Een prima confrontatie dus om nog enkele zaken te oefenen en te testen. Na 2 x 25 minuten ging Voorwaarts er met de winst vandoor: 20-17.

Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagde en sportieve dag. De komende twee weken staan nog in het teken van trainen en dan starten alle competities weer. Wij wensen iedereen een sportief handbalseizoen.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan