Nieuws

6 oktober 2020

Presentatiegids: het begint bij de jeugd

Vandaag viel de 29e editie van de presentatiegids van Voorwaarts op de deurmat bij onze leden, sponsors en vrijwilligers met o.a. een artikel over het bouwen aan de jeugdopleiding.

Ralph Tip ging in gesprek met Bianca Alferink en Edwin van der Poel:

Het begint bij de jeugd

Het kon de laatste jaren niet op bij de handbaldames van Voorwaarts. Hoofdklasse, tweede divisie, promotie naar de eerste divisie en uiteindelijk zelfs de stap omhoog naar het handbal walhalla: de eredivisie. Afgelopen seizoen werd zelfs de halve finale gehaald van de nationale beker. En toen ineens….Het verhaal is bekend. Voorwaarts doet bewust een stap terug om de afdeling handbal financieel gezond te houden en speelt weer ‘gewoon’ in de Tweede divisie. “En dat is prima hoor, we zijn nog steeds een dorpsclub met ambitie, er is bijna niets veranderd, de ambitie is alleen niet meer per definitie de eredivisie.” Aan het woord zijn Bianca Alferink en Edwin van der Poel, voortrekkers in het huidige beleid van de club.

“Dames 1 is eigenlijk de afgelopen jaren harder gegroeid dan de jeugdopleiding. Aan ons nu de taak om dat weer te veranderen, gelijkwaardig te maken. Er ligt wel een jeugdplan, maar daar moeten we met z’n allen wat veranderingen in aanbrengen en het moet weer door iedereen binnen de club gedragen worden. Dat is ook de grootste ambitie voor dit seizoen, overal aansluiting creëren. Er komen clinics, trainers worden getraind, trainers
gaan meer samen overleggen, er moet aan opleiding gesleuteld worden. We moeten ons kader beter zien te
bereiken en ze ook opleiden waar dat nodig is.” Eén van de mensen die daar een rol in gaat spelen is Ricardo Clarijs. Hij zal breed in de club rondkijken waar behoefte aan is en ons daar helpen en adviseren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees het hele artikel + meer over handbal en andere Voorwaarts verhalen via de afbeelding hieronder:

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan