Nieuws

13 december 2019

Handballen in de eredivisie is topsport

Na de promotie in maart hebben we inmiddels ervaren hoe het is om handbal te spelen op het hoogste niveau. Zaterdag 14 december speelt Fit & Fun Voorwaarts Dames 1 tegen Borhave in Twello. Ook de NOS zal aanwezig zijn om opnames te maken.

Topsport voor de hele vereniging

Het is wennen, voor de hele vereniging, om eredivisie te spelen. Het niveau ligt een stuk hoger voor de spelers en staf maar ook voor het bestuur van de vereniging zorgde de promotie voor de nodige organisatorische uitdagingen. Om op dit niveau uit te mogen komen, legt de NHV ons de nodige eisen op die volstrekt nieuw waren. Zo moet er een (zeer uitgebreide) licentie-aanvraag ingediend worden en moeten alle wedstrijden van dames 1 opgenomen worden. Het bestuur is blij dat er ook vanuit de Gemeente Voorst en Stichting De Koepel actief wordt meegedacht en gewerkt om eredivisie handbal in Twello mogelijk te maken. En niet in de laatste plaats de vrijwilligers en supportersvereniging die zich op vele fronten extra inzetten. Handballen in de eredivisie is met recht topsport.

Tweede helft competitie

Inmiddels is de tweede helft van de competitie gestart en komen de dames hun tegenstanders voor de tweede keer tegen. Tot nu toe hebben zeéén wedstrijd weten te winnen en één wedstrijd gelijk gespeeld. De rest van de wedstrijden heeft het team helaas geen punten kunnen behalen, maar leverden ze zeker de nodige tegenstand.

Zaterdag 14 december a.s. staat de wedstrijd Fit & Fun Voorwaarts Dames 1 tegen Borhave op het programma. Om 20.00 uur wordt de wedstrijd aangefloten in de Jachtlust in Twello. De vorige keer eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de club uit Borne met maar één doelpunt verschil. Natuurlijk wil Voorwaarts zich revancheren. Het belooft een spannende wedstrijd te worden met dit keer Thermen Bussloo als balsponsor.

Opnames door de NOS

Afgelopen week kondigde de NOS aan om opnames te maken tijdens de wedstrijd van komend weekend. Zij lopen die dag mee met Aniek Koers en haar familie. Ook in den lande volgt men met belangstelling de “gewone” vereniging uit Twello die met dit damesteam zulke grootse prestaties neerzet. Het item zal zaterdagavond rond 23.30 uur uitgezonden worden bij de NOS.

We zien je graag zaterdag!

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan