WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - HAVAS & SVBO
Datum3 april 2022
Uitslag23-20 & 33-17

Heerlijke 4 punten week!

Afgelopen woensdag speelden we tegen HAVAS DS1 in de jachtlust. Het gevoel van revanche willen nemen was erg hoog. De meiden waren gebrand om de verloren punten in het uit duel goed te maken. De gehele wedstrijd ging het gelijk op. Waar we op tempo probeerden te spelen, hield de tegenstander juist het tempo een stuk lager, maar bleven wel effectief in het scoren. De rust stand was in het voordeel van ons, namelijk 12-11. Er werd hard gewerkt, maar in de aanval te weinig beloond. Na de rust ging de wedstrijd eigenlijk hetzelfde verder als in de eerste helft. Wederom gelijk opgaand. Toch wisten we een klein gat te slaan en konden we de wedstrijd met een einduitslag van 23-20 naar ons toe trekken. Voelde toch wel erg lekker die twee punten. En vol vertrouwen richting de wedstrijd van het weekend tegen SVBO.

Het uitduel tegen SVBO was door de week en hadden we gewonnen! Toch wisten we dat we scherp moesten beginnen, wilden we het onszelf niet te moeilijk gaan maken gedurende de wedstrijd. De start van de wedstrijd was helaas niet scherp. SVBO wist makkelijk te scoren en daardoor bleef het tot 8-7 gelijk op gaan. Met wat nieuwe energie in het veld kon er een gat geslagen worden. Breaks van onze eerste lijn speelsters waren waardevol en uitte zich al snel in een score van 14-7. Prima ruststand. Na de rust kon dezelfde lijn doorgetrokken worden. SVBO wist steeds moeilijker te scoren en wij vonden het net door makkelijke en snelle doelpunten. Er was onderling veel samenspel en weinig technische fouten. De score bleef oplopen. SVBO wist zelf maar 17 keer te scoren, dus de conclusie kan getrokken worden dat er een goede dekking stond. De dekking was compact, samen en waar kon, offensief. Aanvallend kwamen we goed uit de verschillende fases.

Naderhand hoorde we dat de koploper 2 punten had laten liggen. Wij komen hierdoor weer op 3 punten achterstand, echter is de nummer drie weer wat dichterbij ons gekomen. De competitie zal tot de laatste wedstrijden spannend blijven. Alle support is dus ook zeker nodig de komende wedstrijden!