WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Fortissimo
Datum13 november 2022
Uitslag26-37

Voorwaarts – Fortissimo
Zaterdag 12 november – Jachtlust Twello
Fortissimo stond op de planning. Na de wedstrijd van Kwiek afgelopen week hebben we ons moeten opladen voor deze wedstrijd. De trainingen afgelopen week waren dan ook aangepast op het spel dat we wilden spelen tegen Fortissimo. We kregen een goed opbeurende speech van Rob voor de wedstrijd en de spirit zat er goed in. Helaas begonnen we de wedstrijd met een speelster minder, onze Jill is afgelopen woensdag geblesseerd geraakt bij de training. Gelukkig ging Zoë met ons mee.
De wedstrijd begon en Fortissimo had de middenuit genomen. Ze zagen gelijk dat er mandekking kwam op nummer 42, een super sterke speelster van Fortissimo. De verdediging is waar we hard op hadden getraind en de afspraken waren duidelijk. Maar Fortissimo speelde het slim, en zo kon nummer 42 toch 3 keer achter elkaar scoren in de eerste 3 minuten. In de aanval van Voorwaarts werd er goed druk gezet en zo konden we elkaar vrij spelen. In de 12e minuut kregen 2 speelsters kort achter elkaar 2 minuten tijd straf. Hierin hebben wij 4x achter elkaar kunnen scoren door snelle tegen aanvallen te spelen. Mooie doelpunten van o.a. Keyara, Romy en Silke bracht de stand op 7-5 voorsprong. Fortissimo vocht gelijk terug en de voorsprong werd snel ingehaald. Naar 8-10. Het ging continu op en af. We gingen de rust in met 11-14.
In de rust werd er veel overlegd en werden er nieuwe afspraken gemaakt. De 1e 1,5e minuut van de 2e helft hadden wij nog overtal en kwamen hier ook mooie doelpunten uit van Lisa en Romy. De stand bleef gelijk op gaan. Door goeie druk te spelen in de aanval kwamen er kansen op de linker kant wat zorgde voor doelpunten. Na 10 minuten was de stand 20-23. En vanaf dit punt liep Fortissimo uit. Voorwaarts werd vermoeid en het verliep erg stroef. Afspraken werden onduidelijk en dat zorgde voor fouten aan onze kant. Fortissimo kon 7x achter elkaar het net vinden en de stand liep uit naar 22-33. Helaas zijn hierbij de punten niet thuis gebleven en werd de eindstand dan ook 26-37 voor Fortissimo.
Genoeg om aan te werken deze week en we gaan door naar de volgende wedstrijd tegen DSS a.s zaterdag. We gaan weer met de bus, deze vertrekt 16:30 naar Heemskerk vanaf de Jachtlust. Je kunt je nog opgeven voor de bus via social media.
Scores: Aniek 1, Chantal 1, Daimy 8, Keyara 2, Lisa 5, Romy 3, Silke 6.