WedstrijdVOC ds 2 - Voorwaarts Dames 1
Datum9 oktober 2022
Uitslag37-27

Bekerwedstrijd tegen Bentelo en competitiewedstrijd tegen VOC.

Afgelopen week hebben we weer flink wat kilometers afgelegd voor de handbal. Op donderdag hadden we onze eerste bekerwedstrijd in Bentelo en op zaterdag speelden we tegen het tweede van VOC.
Te beginnen bij de bekerwedstrijd. Bentelo, uitkomend in de tweede divisie, speelde een leuke pot maar heeft de pech dat er meerdere blessures in het team waren. Ook tegen onze wedstrijd waren er ongelukkige momenten. We wensen ze dan ook een snel herstel toe. In de wedstrijd waren wij vanaf het begin dominant en liepen we snel uit. Na 8 minuten stond het 1-8 in ons voordeel. De rust gingen we in met 12-20. In de tweede helft had de dekking haar draai gevonden en wist Bentelo het doel slechts 10 keer te vinden. Ook een penalty werd gekeerd door keepster Maaike. Wij schoten er nog 17 in. Ook Bo en Lara, de nieuwe aanwinsten dit jaar, hebben een deel van de doelpunten op zich genomen. Een leuke wedstrijd waarin iedereen heeft kunnen spelen. De volgende bekerwedstrijd zal op dinsdag 1 november zijn in het verre Zieuwent. We spelen dan tegen Pacelli dames 1 die in de Hoofdklasse speelt.
Afgelopen zaterdag hadden we een wedstrijd in Amsterdam tegen VOC dames 2. Afgelopen seizoen de winnaar in de eerste divisie-poule. Doordat VOC dames 1 al in de eredivisie speelt kan de dames 2 niet promoveren dus spelen ze dit jaar weer in de tweede divisie.
Voor onze wedstrijd speelde het eerste ook thuis, daar konden we dus nog een stukje van bekijken voor we ons gingen klaarmaken. Tijdens het warmlopen kwam de versterking voor VOC in de vorm van Dames 1 speelsters bij het tweede team. Dat het een pittige wedstrijd ging worden wisten we.
De eerste helft merkten we dat het tempo een stuk hoger lag dan wat we gewend waren en schoot VOC er een stel mooie, strakke ballen in. Wij lieten ons echter niet kennen en wisten het verschil tot de tiende minuut te beperken tot 3 doelpunten, 9-6. Daarna wist VOC iets uit te lopen en werd het een verschil van 5. Brigitte keepte de eerste helft en wist twee penalty’s tegen te houden. Helaas kaatste er één terug in de handen van de tegenstander en werd het alsnog een goal. Met 19-13 gingen we de rust in. De tweede helft werd de verdediging sterk doorgetrokken en waren er meerdere snelle tegenaanvallen. Zowel van onze kant als van VOC. In de laatste 15 minuten merkten we dat de brede wisselbank van VOC toch wel effect had. Met een paar mooie breaks en vliegers trokken ze de stand verder naar zich toe en werd het 37-27. Ondanks het verlies hebben we gestreden en een mooie pot laten zien op veel momenten. Als ze over een paar maanden naar Twello komen gaan we uiteraard voor de winst pakken.
Aankomende week spelen we thuis tegen Westside dames 1, de andere Amsterdamse ploeg in onze competitie. Kom allen kijken en neem de trommels mee! Na de wedstrijd is het bingotijd met mooie prijzen, iedereen is welkom. De laatste sponsoractie voor het Dames Beachteam van Voorwaarts richting Portugal gaat voor de Champions Cup!
Doelpunten (Bentelo – VOC): Aniek 9 – 1, Chantal 0 – 1, Daimy 7 – 6, Jill 5 – 5, Keyara 2 – 0, Lisa 3 – 9, Romy 5 – 4, Silke 1 – 1, Bo 2 – 0, Lara 4 – x.