Datum10 april 2022
Uitslag28-35

Bentelo – Voorwaarts 28-35
Zaterdag 9 april 2022

Dit weekend stond een uitwedstrijd tegen de dames van Bentelo in de agenda. In de huidige reguliere competitie hebben wij nog niet tegenover hen gestaan, maar thuis hebben wij al wel in de bekercompetitie gespeeld. Deze werd toen ruim gewonnen, maar de uitwedstrijden in de voorbereiding en voorgaande seizoenen zijn altijd spannend en worden meestal in de slotminuten pas beslist. Daarnaast doet Bentelo goed mee in de subtop, voor ons allemaal extra redenen om scherp aan de wedstrijd te beginnen!

Het fluitsignaal klonk om 19.30u in sporthal de Pol. Hoewel wij mooi snel van start gingen en met twee snelle tegenaanvallen van Lisa en Chantal op 2-3 voorsprong kwamen, was het met name Bentelo dat de eerste fase de regie in handen nam. Zij wisten ook met een snelle omschakeling het net te vinden en viermaal achter elkaar te scoren tot 6-3. Echter, Lisa zat in een flow en wist van beide opbouwposities te passeren. Na een klein kwartier kwam van haar hand dan ook de gelijkmaker 7-7. Vervolgens ging de stand min of meer gelijk op tot 15-15. Aan het eind van de eerste helft verrichte Maaike een paar mooie reddingen, maakte Silke vanuit haar hoek twee prachtdoelpunten en prikten Lisa en Jorien beiden ook raak. Mede door een verzilverde penalty van Daimy creëerden wij vlak voor rust een kleine voorsprong: 15-19.

In de tweede helft zette Bentelo aan vanuit hun opbouwers. Zowel passerend als via een loop- of afstandsschot wist hun midden opbouwer tot scoren te komen, waardoor Bentelo langzaam dichterbij kroop. Via 17-23 werd het bij 22-24 uiteindelijk toch weer spannend. Door meer te communiceren, beter uit te stappen en aan te pakken, kregen wij in de dekking wat meer grip op hun aanval. Mede hierdoor pakte Suzanne een aantal mooie ballen. In de aanval traden hier en daar wel eens wat slordigheidjes op, maar werden vooral ook veel mooie en snelle aanvallen uitgespeeld. Met name Chantal op de cirkel en Daimy vanuit de tweede lijn beloonden dit spel met doelpunten. Binnen krap 5 minuten liepen wij uit naar 24-34, en met nog maar enkele minuten te spelen was de wedstrijd hierdoor beslist. Bentelo kreeg vlak voor het einde nog twee penalty’s, waarvan Suzanne er eentje stopte, en de eindstand uiteindelijk 28-35 was.

Een leuke en sportieve wedstrijd die wij afsloten met winst! Aankomende woensdag spelen wij een inhaalwedstrijd tegen DSVD2 in onze Jachtlust. De uitwedstrijd werd in de slotfase enorm spannend en eindige uiteindelijk in gelijkspel. Wij hebben dus nog iets recht te zetten, en zien jullie hopelijk allemaal woensdagavond om 20.30u op de tribune!