De competitie is begonnen!

WedstrijdVoorwaarts E1 - Kwiek E1
Datum2 oktober 2021
Uitslag7-16

Vandaag ging het dan echt gebeuren. Nadat we vorige week een oefenwedstrijd hadden gespeeld hadden we vandaag de eerste competitiewedstrijd. Naar 1,5 jaar mochten we weer een wedstrijd spelen in onze eigen Jachtlust. Op de tribune was ook veel publiek aanwezig, ouders, broers en zussen en zelfs opa’s en oma’s. Aan het publiek zou het vandaag in ieder geval niet liggen. De tegenstander kwam uit Raalte, Kwiek E1.

Voor de begroeting kreeg de scheidsrechter nog een lekker doosje chocola, omdat het nog steeds de week van de scheidsrechter was. We begonnen met goede moed aan de wedstrijd. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Kwiek kregen goede kansen maar Fem, onze keeper, haalde een aantal mooie ballen eruit. Emma en Merle wisten het doel te vinden voor Voorwaarts waardoor het 3-4 stond. Daarna kwamen we er niet meer echt aan te pas. Kwiek wist het beter uit te spelen en de kansen werden steeds meer. We waren wat afwachtender en Kwiek wist daar wel raad mee. De ruststand was daardoor ook 3-11.

In de rust hebben we de meiden een beetje opgepept en aangegeven: Wees niet bang, ga voor die bal. We doen alsof het we weer op 0-0 staan en gaan ervoor. De keepers waren inmiddels gewisseld en Femke mocht nu tussen de palen staan. De tweede helft werd er al met meer lef gespeeld en werden er ook meer kansen gecreëerd waar Eva en Isa wel raad mee wisten. Er werd ook meer met elkaar verdedigd waardoor Kwiek niet meer zoveel wist te scoren. De tweede helft was uiteindelijk
4-5 geworden.

We gingen door deze 2e helft met een beter gevoel van het veld af. We hebben ervoor geknokt, maar helaas was Kwiek net een maatje te groot.
Volgende week gaan we naar Kwiek toe en spelen we tegen de E2 van Kwiek. Hopelijk zetten we dan net zo’n pot neer als de 2e helft van vandaag, want dan komt het helemaal goed.