WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Westfriesland/SEW Dames 2
Datum14 mei 2023
Uitslag39-30

Een geslaagde laatste thuiswedstrijd.

Na de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdagavond kunnen we met opgeheven hoofd afscheid nemen van de eerste divisie. De op één na laatste wedstrijd van het seizoen was tegen het Westfriesland/SEW dames 2, de nummer 6 van de competitie. In de uitwedstrijd sleepten zij de wint binnen met een verschil van 38-30. We hadden dus iets goed te maken deze thuiswedstrijd. Maar de echte motivatie kwam uit het goed afsluiten van het avontuur.
Van een tweede klasse team helemaal naar de eredivisie. Toen terug naar de tweede divisie en weer opgeklommen naar de eerste divisie die we gaan afsluiten in de middenmoot, ergens tussen de 6de en 9de plaats. Mooie cijfers en ook iets waar we trots op kunnen zijn. Helaas gaat het niet lukken om dit volgend jaar vol te blijven houden. Door een aantal blessures en mensen die (bij voorwaarts) stoppen met handballen is de selectie voor aankomend jaar te krap om landelijk te blijven spelen. In de komende weken gaan we er achter komen waar Voorwaarts dames 1 het aankomende seizoen zal gaan spelen.

Om het seizoen en de tijd van de landelijke competitie af te sluiten was het een feestelijke laatste thuiswedstrijd. Ballonnen, een DJ en gratis entree zorgden voor gezelligheid in de sporthal een grote dosis sfeer. Met het team waren we er klaar voor om er een mooie wedstrijd van te maken met elkaar. Winst zou leuk zijn maar plezier en beleving stonden voorop. En die beleving was er zeker. De eerste helft liep het redelijk gelijk op waar wij SEW voor wisten te blijven. Mooie reddingen van keepster Brigitte, strakke doelpunten van o.a. Silke en Daimy en een ijzersterke dekking zorgden voor een verschil van 4 punten na de 13 minuten spelen. Het was een snelle wedstrijd waarbij beide kanten op zoek waren naar de snelle aanvallen en breaks. Met daaronder een paar prachtige break die met een lange bal bij Patricia terecht kwam en er strak in werd geschoten. SEW wist ook nog een paar keer mooi te scoren maar wij hielden de voorsprong met een ruststand van 16-14.

In de tweede helft stond vast dat we voor de winst gingen. De sterkste opstelling en iedereen op volle kracht en doorgaan tot het uiterste, dat was de boodschap van onze Coach. Die opdracht werd zeker opgevolgd. Het snelle spel van de eerste helft ging door en SEW had geen antwoord op onze snelle omschakeling en sterke dekking. Menig bal werd geblokt of er tussenuit gevist. In ondertal wisten we nog 4 keer te scoren tegenover 1 doelpunt voor SEW. Halverwege de tweede helft stond het 29-23 en na de 22ste minuut durfden we de overwinning te vieren met een marge van 8 doelpunten. De eindstand is 39-30 in het voordeel van Voorwaarts geworden. We hebben een laatste thuiswedstrijd neergezet waar het publiek en wijzelf van hebben genoten.

Hoe het aankomend seizoen gaat worden zullen we nog achter gaan komen en dit zal dan ook verder bekend worden gemaakt. Voor nu gaan we onze laatste week trainen in met aanstaande zaterdag onze laatste wedstrijd op eerste divisie niveau (voor de komende paar jaar). Nog één keertje samen de hars pot leegschrapen en strijden met het team. De wedstrijd is in het zeer noordelijke Breezand in Noord-Holland. Er zal geen bus zijn aankomende wedstrijd aangezien Dames 1 het seizoen dan gaat afsluiten met een teamweekend. Bedankt aan alle supporters die ons hebben ondersteund al deze jaren. We zien jullie graag weer terug in de sporthal aankomend jaar, welk niveau het dan ook zal worden. Alvast een hele fijne zomer gewenst en kom zeker ook eens kijken bij de beach-handbal. Op 2, 3 en 4 juni is het Voorwaarts Beach toernooi bij de Laene, we zien jullie daar graag!

Doelpunten: Aniek 2, Chantal 1, Daimy 18, Lara 1, Lisa O 7, patricia 3, Romy 1, Silke 6, en Lisa Z 2.