WedstrijdDe Tukkers - Voorwaarts Dames 1
Datum30 oktober 2022
Uitslag18-30

De Tukkers – Voorwaarts 18-30
Zaterdag 29 oktober

Nadat vorig weekend een groot gedeelte van het team een zeer geslaagd lang weekend heeft gehad in Porto Santo voor de Beach Handball Cup 2022 (en enkele meiden een vrij weekend hadden), moesten de dames van Voorwaarts afgelopen zaterdagavond weer aan de bak in de reguliere competitie. Een wedstrijd tegen de Tukkers in Albergen stond op het programma. Winst zou ons een verstevigde positie in de sub top van de Eerste Divisie geven. Hoewel de Tukkers dit seizoen nog geen punten hebben gepakt, moesten wij hen zeer zeker niet onderschatten. Zij waren dan ook enorm gebrand om van ons te winnen vanavond.

De wedstrijd startte om 19.00u. Lisa opende direct via een snelle tegenaanval de score. Tijdens het eerste kwartier ging de stand redelijk gelijk op. Aniek wist op het midden van afstand twee doelpunten te maken, waardoor wij met 3 – 5 een klein gaatje creëerden. Onze schoten op doel werden echter veel gestopt door hun keepster en in de dekking onderschepten de Tukkers enkele keren de bal, waardoor zij via break-outs het verschil klein konden houden. Na een kwartier spelen bij een 5 – 8 stand wisten beide teams een periode niet meer te scoren. Wij kregen wel kansen, maar het net werd niet gevonden. Daar tegenover stond onze dekking erg sterk, waardoor de Tukkers geen profijt hadden dat wij niet scoorden. In de laatste fase van de eerste helft wisten de Tukkers drie punten te maken. Wij konden op druk de hoeken vrij spelen, waardoor Jill en Silke samen ook drie punten nog wisten te maken. Hierbij eindigde de eerste helft in 8 – 11.

Voor de tweede helft kwamen wij sterk uit de kleedkamer. Wij konden gestaag onze voorsprong uitbreiden. Daimy benutte een penalty op mooie wijze via een lobje. Vervolgens zette Keyara het op het lopen, via drie break-outs en drie doelpunten vanaf de rechterkant wist zij eigenhandig de score naar 12 – 20 te tillen. De dekking stond, net als de eerste helft, sterk en compact waardoor de Tukkers tot weinig goede doelpogingen konden komen. Naast nog een penalty van Daimy, verzilverde Bo ook twee penalty’s. Vervolgens bracht Bo via een break-out het verschil naar 10, en tekende voor de 15 – 25. Romy prikte van afstand de 16 – 27 raak, en vijf minuten voor tijd bleek Daimy nog flink wat energie in de benen te hebben. Via drie snelle tegenaanvallen aan het einde van de wedstrijd bracht zij uiteindelijk de eindstand op 18 – 30.

Een wedstrijd die vanuit een sterke dekking is gewonnen. Dinsdag 1 november spelen wij een bekerwedstrijd om 19.30u tegen Pacelli in Zieuwent. Vervolgens mogen wij ons opmaken voor een derby tegen Kwiek dames 2, zaterdag 5 november om 20.00u in onze eigen sporthal Jachtlust!

Doelpunten: Daimy (9), Keyara (6), Aniek (3), Bo (3), Jill (3), Lisa (3), Romy (2), Jill (1).