DSS – Voorwaarts

WedstrijdDSS Dames 1 - Voorwaarts Dames 1
Datum21 november 2022
Uitslag35-26

Afgelopen zaterdag hadden we de verre wedstrijd tegen DSS dames 1 in Heemskerk. Eenmaal daar was het snel klaarmaken en warmlopen. Laura en Zoë deden mee om een blessure te vervangen. Helaas heeft Jill twee weken geleden, tijdens de training, een ongelukkige draai gemaakt met haar knie is haar kruisband gescheurd. Voor haar staan de komende maanden dus in het teken van herstel ❤️‍🩹

In de eerste 20 minuten begon DSS sterk waar wij nog zoekende waren. Hun schoten waren scherp en wij hadden moeite de dekking goed dicht te krijgen. Bij onze aanval lieten we het liggen in de afronding. We gingen de rust in met 19-8. Een flinke achterstand dus de tweede helft moesten we hard aan het werk.

In de tweede helft kwamen we aanvallend een stuk beter uit. Met strakke ballen van Lisa en Aniek wisten we de dekking van DSS van de wijs te brengen. Zo kwam er ook meer ruimte voor Daimy om er langs te gaan. In de dekking stonden we beter maar DSS had een aantal zeer scherp gooiende links-en rechtshandigen.
Hekkensluiter voor ons doelsaldo was Laura met het 26ste doelpunt. Ze is het handballen dus nog niet verleerd. De scheidsrechters zorgen nog voor sensatie door een blauwe rode kaart te geven aan Chantal tot verbazing van beide teams. Van 8 doelpunten in de eerste helft naar 18 doelpunten in de tweede is een mooie verbetering maar DSS was deze wedstrijd duidelijk de sterkere ploeg met een einduitslag van 35 – 26.

Aankomende woensdag hebben we de volgende bekerwedstrijd in de jachtlust om 20.30 tegen de Tukkers. We hopen jullie daar te zien!
Op zaterdag gaan we verder in de competitie tegen M.H.V. Ook dit is een thuiswedstrijd om 20:00 uur. Dus kom vooral en neem de trommels mee 😊.