WedstrijdKwiek dames 2 - Voorwaarts Dames 1
Datum26 maart 2023
Uitslag39-26

Een zware wedstrijd.
Zaterdagavond gingen we richting Raalte voor de uitwedstrijd tegen Kwiek dames 2. De thuiswedstrijd hebben we destijds gelijk gespeeld na tussendoor voor te hebben gestaan. We hoopten er dan ook een mooie wedstrijd van te maken. Met een iets kleinere bezetting na een ongelukkige blessure, tijdens de vorige wedstrijd, wisten we dat we flink aan de bak moesten.

Toen we aankwamen konden we nog een stukje van Kwiek dames 1 zien die een belangrijke wedstrijd hadden tegen Volendam dames 1. Daar eindigde de wedstrijd in een gelijk spel. Door een lichte uitloop en een nieuwe sponsor die werd voorgesteld begonnen wij na een rommelige warming-up aan de wedstrijd.
Het openingsdoelpunt was voor ons met een fraai schot van Lisa in de eerste minuut. Kwiek moest er even inkomen maar liet daarna meteen van zich horen. Het was duidelijk dat ze gebrand waren om de wedstrijd deze keer meteen naar zich toe te trekken. Wij vonden het doel niet en met 4 breaks en een paar goed opgezette aanvallen stond het na 11 minuten 7-1 in het voordeel van Kwiek. Na de 12de minuut wisten we het doel weer te vinden met twee penalty’s die er strak in werden geschoten. Kwiek bleef haar snelle spel spelen en wist met nog een paar breaks en mooie aanvallen uit te lopen naar 22-10 na de eerste helft.

De tweede helft gingen we in met de wetenschap dat het winnen van de wedstrijd niet meer reëel was. Het nieuwe doel was dus schadebeperking, Kwiek onder de 40 houden en met plezier spelen. De tweede helft begonnen we een stuk beter en gingen we gelijk op met Kwiek qua doelpuntenaantal. Oud dames 1 speelster Patricia, die momenteel in dames 2 speelt, wist er binnen 2 minuten 3 in te gooien. Halverwege de tweede helft hield keepster Maaike nog een penalty met een perfect uitgestoken grote teen. De grotere wisselbank van Kwiek was in het laatste kwartier goed voor nog een vier mooie breaks en een paar snelle aanvallen. Het eindresultaat was 39-26 in het voordeel van Kwiek. Van een eerste helft met 22 tegen en 10 voor naar een tweede helft met 17 tegen en 16 voor. Uiteraard niet voldoende voor de winst maar wel weer ons eigen spel gevonden.

Dus na een gewonnen wedstrijd tegen de Tukkers dames 1, 30-23, op 18 maart en een verloren wedstrijd tegen Kwiek dames 2 staan we momenteel 9de van de 16 in de competitie. Samen met twee andere teams hebben we momenteel 24 punten. Onze aankomende wedstrijd op zondag 2 april is tegen Fortissimo dames 1, de huidige nummer 2. Mocht je zin hebben in een dagje handbal dan is er nog ruimte in de bus. Vertrek is rond 11.15 bij de Jachtlust. Om 14.00 uur spelen we in Cothen, in de provincie Utrecht. Graag zien we jullie daar!