WedstrijdVoorwaarts E1 - SDOL E1
Datum20 november 2021
Uitslag14-6

Helaas heerst er weer veel Corona in Nederland en ook wij in het team hebben daar last van. 4 speelsters konden hierdoor helaas niet mee doen. Gelukkig konden Tess en Isis van de E2 met ons meedoen waardoor we toch konden handballen. Het is toch gek als je de sporthal in loopt en de tribunes zijn leeg. Geen aanmoedigen van de tribune, geen applaus bij een goal, het was muisstil.

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. De coaches hadden immers een motivatiedeal met de meiden gesloten. Als onze meiden de eerste goal zouden maken, zouden wij trakteren. Het was namelijk de laatste tijd vaak het geval dat we eerst op 3 of 4-0 achter kwamen en dan pas zelf gaan handballen. De motivatie was groot bij de meiden. Er werden kansen gecreëerd maar helaas gingen die er niet in. SDOL kreeg ook kansen maar die werden tegen gehouden door Merle. Maar na een paar minuten was het toch raak en maakte Fem de 1-0. Er werd gelijk naar de kant gekeken want ze wisten dat ze getrakteerd zouden worden. We kregen kansen en konden deze ook afronden door Femke en Isis. We kwamen zelfs op een 5-0 voorstand, dit was nieuw voor ons. SDOL kreeg ook een paar kansen waaruit ze konden scoren. We gingen een ruststand in van 7-2.

In de 2e helft ging Isa keepen en gingen vol zelfvertrouwen beginnen aan de 2e helft. Er werden leuke aanvallen gespeeld. Iedereen kreeg de bal en probeerde zichzelf vrij te spelen. De meiden waren lekker scherp waarbij Merle en Eva beide de bal goed onderschepten en via een break out loop wisten te scoren. De score liep verder uit naar een stand van 10-3. SDOL probeerde ook via een snelle aanval naar de goal te gaan. Eva was alleen iets te fanatiek met het verdedigen waardoor SDOL een shoot out bal kreeg. Isa probeerde deze nog tegen te houden, maar de bal was te hard en te goed in de hoeken. De stand was ruim in het voordeel van ons waardoor SDOL met een speelster extra mocht spelen. En na 40 minuten ging dan eindelijk de zoemer, de eerste overwinning is een feit.

Wat waren de meiden blij dat de eerste overwinning binnen was. Helaas zonder publiek maar dat maakte de blijdschap er niet minder om. In de kleedkamer konden de meiden heerlijk genieten van de traktatie. Volgende week spelen we een middagwedstrijd in Bathmen, met helaas weer geen publiek. Hopelijk kunnen we het goede resultaat voortzetten en nemen we de 2 punten mee terug naar Twello.