E&O – Voorwaarts

WedstrijdMisker/E&O dames 1 - Voorwaarts Dames 1
Datum12 september 2022
Uitslag29-22

Afgelopen zaterdagavond speelden wij onze eerste wedstrijd van het seizoen tegen E&O dames 1 in Emmen. Een behoorlijk stuk rijden maar met op de heenweg een mooie landelijke route, uitgezocht door onze coach voor de jarige Romy.
Met een paar meiden nog op vakantie en versterking van Lara en Bo uit het tweede samen met de ex-gepensioneerde Laura hadden we er zin in.

De eerste helft begon goed en liep de stand gelijk op. Rustig opbouwen, wennen aan de bal en het doel vinden. E&O moest hun spel even vinden en had een paar afspeel fouten waar wij gebruik van konden maken. Na 15 minuten stonden we met 6-8 voor. De nummer 7 van afgelopen seizoen (eerste divisie) vond daarna echter haar spel. Wij kregen iets minder grip in de verdediging en aanval.
De verdediging van E&O werd ook steeds wat harder met een rode kaart (3x 2min) in de tweede helft als gevolg. We gingen de rust in met 16-12.

In de tweede helft kwam Maaike in het doel en met een paar mooie reddingen wisten we het verschil nog even terug te brengen naar 3 doelpunten. Helaas kwam E&O met een aantal mooie schoten op een voorsprong, 23-15 na het eerste kwartier van de tweede helft. We gaven zeker niet op en bleven gaan met een sterkere verdediging en schoten uit passeren en de hoek. De laatste 6 minuten bleef het verschil 6 of 7 doelpunten. Met een eindstand van 29-22 in het voordeel van E&O.
Helaas de eerste wedstrijd verloren maar met de thuiswedstrijd op 21 januari gaan we voor revanche.

Aanstaande zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd tegen HV Quintus dames 2. Graag zien we jullie op de tribune 📣!

Doelpunten: Jorien 6, Keyara 4, Chantal 3, Daimy 3, Romy 2, Jill 2 en Aniek 2.