WedstrijdForeholte 2 - Voorwaarts Dames 1
Datum10 mei 2022
Uitslag19-24

Foreholte 2 – Voorwaarts 19-24
Zaterdag 7 mei 2022

Nog eenmaal een uitwedstrijd dit seizoen die werd gereden door onze vertrouwde buschauffeur Leen met de Happy Bus. Al vroeg vertrok deze richting het westen, voor de een na laatste wedstrijd van deze competitie tegen Foreholte dames 2 in Voorhout. Met het debuut van Karin als begeleider op de bank, en tevens het debuut van haar dochter Bo in Dames 1, kon om 19.00u de wedstrijd beginnen.
Aan onze zijde verliep de eerste helft moeizaam. Na een kleine 20 minuten spelen stond er pas een 4-4 stand op het bord. Hoewel de dekking best aardig stond en Maaike veel goede stops had, was het vooral in ons aanvalsspel dat de scherpte miste. Er werden wel wat kansen gecreëerd, maar helaas verloren wij of de bal, liepen wij elkaar mis, werd het schot op doel gemist of afgefloten. Langzamerhand wist Foreholte via hun opbouwrij van afstand kwam of via een loopschot wel een gaatje te slaan en moest Voorwaarts in de achtervolging. Eind eerste helft kwam ons spel met moeite een beetje los, en wisten Lisa en Jorien via een break-out en afstandsschoten voor rust nog de aansluitingstreffer te maken, dat de ruststand op 10-9 bracht.

Echter, ons spel was nog steeds te tam en te veel kansen werden gemist. Nadat Foreholte in de rust nog drie doelpunten voor kwam tot 13-10, maakte Jorien na afstandsschoten van Daimy en Lisa uiteindelijk de gelijkmaker 14-14. Vervolgens verzilverde zij een penalty, en samen met de mandekking op de schutter van Foreholte betekende dit het kantelpunt van de wedstrijd. Hoewel Foreholte soms nog een gaatje wist te vinden in onze dekking, tot 15-16, stond Maaike hier weer enorm goed te keepen en wisten wij onze voorsprong uit te bouwen. Lara maakte twee mooie doelpunten vanaf de cirkel en Lisa was warm, waardoor zij er meerdere achter elkaar maakte tot 15-22. Met nog een kleine 5 minuten te gaan speelden wij deze wedstrijd uit tot een eindstand van 19-24.

Zaterdag 14 mei is onze laatste wedstrijd van deze competitie tegen U.S. in Amsterdam. Dit is een erg pittige tegenstander, dus wij kunnen al jullie steun goed gebruiken! Graag tot dan!