WedstrijdHacol/Combinatie - Voorwaarts Dames 1
Datum13 november 2023
Uitslag29-23

Zondag 12 november 2023

Wij mochten weer een keer op een zondag verzamelen om een wedstrijd te spelen. Ditmaal tegen Hacol/Combinatie Dames 1.
Helaas misten we Patricia en konden we Roos ook nog niet inzetten door een blessure. Dames 2 en de A moesten tegelijkertijd spelen, dus gingen we maar met twee wissels richting Losser.

Hacol/Combinatie begon de wedstrijd erg sterk. Ze speelden heel snel spel en wij hadden echt nog even tijd nodig om in de wedtsrijd te komen. Zo stonden wij na 5 minuten al met 5-0 achter. Zij kregen 2 minuten waardoor wij in overtal kwamen. Toen kon Nikki ons eerste doelpunt maken. Echter konden we nog niet gelijk terug komen want Hacol/Combinatie wist nog 4 keer te scoren en de stand op 9-1 te zetten. Daarna ging de knop bij ons om. Er werd wat door gewisseld en Lieke en Lara kwamen het veld in. Beiden wisten te scoren waardoor het verschil weer iets kleiner werd. Vervolgens wist Nikki ook nog 3 keer te scoren waardoor de stand op 13-8 kwam. De rest van de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Wij wisten nog een aantal keer te scoren en Hacol/Combinatie ook. De ruststand was 20-13.

Wij kwamen erg sterk de kleedkamer uit. Ondanks dat wij nog een twee minuten tijdstraf hadden wist Esmee mooi vanaf de hoek te scoren. Niet veel later kwam onze keepster Maaike het veld in om een handje te helpen. Dit was echter maar van korte duur, want ze moest Brigitte vervangen die door een blessure niet meer verder kon. Dit ging ook prima, mede door een goede dekking kon ze direct twee keer mooi redding brengen. Onze aanval begon ook beter te lopen. Lara wist er een aantal van afstand mooi in te schieten en Romy kon er een paar keer goed doorheen. Zo kwam de stand op 24-19 met nog een klein kwartier te spelen. Helaas kon Hacol/Combinatie drie keer achter elkaar scoren, maar goed voorbeeld doet goed volgen. Want ook wij konden wederom door Romy en Lara drie keer achter elkaar scoren. Tegen het einde konden Esmee en Bo ook nog scoren waardoor de eindstand 29-23 werd.

We kijken met een gemixt gevoel terug op deze wedstrijd. We hebben onnodig, maar niet onterecht verloren. We kunnen blij zijn met de tweede helft waar wij een stuk beter speelden. Dat proberen we mee te nemen naar volgende week. Dan spelen wij op 18 november om half 8 thuis tegen WHC. Een pittige tegenstander waar wij alle steun bij kunnen gebruiken. Hopelijk zien we jullie dan in de Jachtlust.

Scores: Bo 2x, Esmee 2x, Lara 6x, Lieke 1x, Lisa 1x, Nikki 5x, Romy 6x