Het blijft spannend bij de bovenste drie!

WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - D.S.V.D dames 2
Datum18 april 2022
Uitslag32-25

Weer een keer geen training maar een inhaalwedstrijd afgelopen woensdag. Onze tweede wedstrijd tegen D.S.V.D. Dames 2 stond op het programma. De uitwedstrijd speelden we gelijk dus we waren gebrand om deze keer de wedstrijd te winnen.
De dag ervoor speelde Wijhe tegen ZVBB, onze twee grootste concurrenten om nog kampioen te kunnen worden. Gelukkig voor ons won Wijhe de wedstrijd. Dus als ZVBB ergens in de komende 4 wedstrijden verliest en wij alles winnen komen we bovenaan. Echter komt Wijhe gelijk in het aantal punten als ze alles winnen dus doelsaldo is ook nog eens van groot belang. Het blijft dus spannend om te zien wie er bovenaan eindigt in de poule!

Het was een thuiswedstrijd, dus DSVD moest het zonder hars doen. Een voordeel voor ons dat vooral in de eerste helft goed merkbaar was. We begonnen sterk en na 10 minuten, met zeer sterk keeperswerk van Maaike, stond het 6-1. Met hard werken in de verdediging en een paar mooie aanvallen en breaks gingen we de rust in met een voorsprong van 7 doelpunten. 15-8 waarvan DSVD er drie uit een penalty had gescoord. A-speelster Lara maakte ook haar eerste minuten tijdens een competitiewedstrijd. Ze stond sterk op de cirkel en in de hoek en gaat zeker nog wel een keer meedoen.

De tweede helft begon wat rommelig, iets te veel lastige ballen die niet aankwamen en zo nu en dan een misser in de verdediging. We bleven wel scoren met een onder andere paar mooie acties van Daimy en een mooie bal, diep uit de hoek, van Silke. Halverwege de tweede helft stonden we voor met 21-14. Die voorsprong in doelsaldo hebben we ook niet meer weggegeven. Vlak voor het einde werd het nog even een voorsprong van acht door een prachtige lob-bal van Lisa maar DSVD maakte er in de laatste 30 seconden een eindstand van 32-25 van, + zeven voor ons doelsaldo.
Een leuke wedstrijd voor de woensdagavond waar iedereen heeft gescoord en Maaike ijzersterk stond te keepen.

We hebben nu een weekje rust om lekker van de Pasen te kunnen genieten. Onze volgende wedstrijd is zaterdag 23 april tegen Bentelo. We spelen thuis om 20.00 uur in de Jachtlust dus kom ons allen aanmoedigden, tot dan!