WedstrijdKwiek E2 - Voorwaarts E1
Datum9 oktober 2021
Uitslag11-11

Vandaag hadden we de uitwedstrijd naar Kwiek E2. Afgelopen week speelde we thuis tegen Kwiek E1 en die pot werd verloren. Vandaag hadden we een herkansing tegen Kwiek om punten te pakken.

We begonnen met Sarah op het doel. Elke helft wisselen we van keeper. De wedstrijd was nog maar een paar minuten bezig en we stonden al met 3-0 achter. Gelukkig werden we daarna wakker en kregen wij ook mooie kansen. Femke wist het net voor ons te vinden waardoor we weer terug in de wedstrijd waren met 3-2. We gingen steeds beter handballen waardoor er over en weer kansen waren. Lise was halverwege de eerste helft goed op dreef. Ze wist de bal steeds goed te onderscheppen uit de aanval van de tegenpartij waardoor ze 3x kon scoren. We waren al iets te enthousiast dat we voor stonden waardoor we iets minder scherp werden. Kwiek wist hiervan goed te profiteren waardoor zij 4 keer achter elkaar konden scoren. Hierdoor gingen we de rust in met een tussenstand van 8-6.

In de rust hebben we wat kleine dingen besproken. Wees actief en wees niet bang voor je tegenstander. Lise ging de tweede helft keepen. We moesten weer even in het ritme komen. Hier had Kwiek geen last van, waardoor ze gelijk 2x konden scoren. Daarna was het de beurt aan Voorwaarts. Er werden mooie aanvallen opgezet, iedereen werd betrokken bij de aanval. Door het steeds goed vrij lopen van Isa kon ze 2 doelpunten maken en kwam de spanning weer een beetje terug in de wedstrijd. In de verdediging ging het ook steeds beter, elke tegenstander werd verdedigd en de schoten die nog op de goal kwamen die had onze keepster Lise. Merle had met 3 doelpunten achter elkaar de stand weer gelijk getrokken. Bij 2 minuten voor het einde was de stand 11-11.
Je voelde de spanning langs de kant van het veld. Beide partijen probeerde nog het winnende goal te maken maar door goed keeperswerk van beide partijen bleef het 11-11.

Kortom, een superleuke wedstrijd die ook geen winnaar verdiende. Deze twee teams waren echt aan elkaar gewaagd en volledig terecht dat ze allebei een punt overhouden aan deze wedstrijd.
Volgende week spelen we om 10.50 uur thuis tegen Zwolle E1. De meiden zouden het leuk vinden als jullie ons komen aanmoedigen!