WedstrijdJuRo Unirek VZV DS2 - Voorwaarts Dames 1
Datum12 februari 2023
Uitslag34-25

JuRo Unirek VZV DS2 – Voorwaarts DS1 35-24

Zaterdag 11 februari 2023

Dit weekend een verre uit wedstrijd naar ’t Veld voor een potje handbal tegen VZV DS2. Al halverwege de middag vertrokken de dames van Voorwaarts, staf en vast publiek met de bus naar het hoge Noord-Holland. Zo’n twee uur later was de bestemming bereikt en konden wij ons opmaken voor de wedstrijd, welke om 19.00u begon.

Na het fluitsignaal nam VZV direct de leiding in de wedstrijd. Zij creëerden makkelijk de ruimte om van afstand of via een snelle aanval een doelpunt te maken en namen met 4-0 direct het voortouw. In de aanval liep het bij ons wat stug of stuitten wij op de keepster van VZV. Daimy maakte uiteindelijk het eerste doelpunt aan onze zijde via een mooi lobje. Na een 8-1 achterstand kwamen wij wat beter in de wedstrijd, zowel in de aanval als dekking. Via een doorbraak van Aniek, wie de 10-6 maakte, kropen wij weer dichterbij. VZV ging echter een stapje harder lopen en met onder andere drie break-outs liepen zij uit naar 14-6. Patricia maakte vervolgens via een snelle midden-uit de 14-7. Door Romy en Daimy werd de achterstand binnen de perken gehouden, maar na de 17-11 zette VZV nogmaals aan. Maaike verrichte een knappe redding van een break-out, mede dankzij goed verdedigingswerk van Aniek, maar met meerdere snelle aanvallen en het lanceren van hun opbouwers maakte VZV van de ruststand 23-11.

Hoewel met deze stand de wedstrijd eigenlijk wel ‘gespeeld’ was, konden wij voor onszelf nog wel een mooie tweede helft laten zien. Er stond geen druk meer op en deze helft begonnen wij een stuk sterker dan de eerste. VZV maakte het verschil nog wel 15 punten, maar daarna stagneerde hun aanvalsspel. Daimy maakte via haar loop- en onderhandsschot twee doelpunten, waarop Lisa driemaal van afstand het net vond. Met nog een klein kwartier was hierbij de stand 29-18. In de dekking werd goed samengewerkt en werden fouten afgedwongen. Brigitte stopte vervolgens een penalty en twee break-outs, waardoor het verschil niet groter werd. Daimy verzilverde wel haar penalty en Bo maakte via een snelle tegenaanval de 34-24. VZV sloot de wedstrijd af met een eindstand van 35-24.

De tweede helft was een stuk gelijkwaardiger. Als team hebben wij ons goed en met elkaar herpakt. Deze helft op zichzelf hebben wij zelfs met 12-13 gewonnen, een positieve afsluiter! Komende twee weekenden zijn er geen wedstrijden. De eerste volgende wedstrijd is weer thuis tegen de koploper van de Eerste Divisie VOC DS2. Wij willen het hen graag heel moeilijk maken en zien jullie allen daarom graag zaterdag 4 maart om 20.00u in sporthal Jachtlust om ons hierin te steunen!