Kwiek en Forholte

WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Kwiek en Forholte
Datum6 februari 2023
Uitslag20-40 27-33

Beker tegen Kwiek dames 1 en zaterdag competitiewedstrijd tegen Forholte dames 1.

Op woensdag was het tijd voor de 8ste finales van de beker. De winnaar gaat door en de verliezer is klaar. We hadden onze wedstrijd tegen Kwiek dames 1, uitkomend in de eredivisie waar ze op de zevende plek staan. Jammer genoeg kampen we met een paar blessures waardoor het team wat uitgedund is. Gelukkig hadden we vaste kracht Lara erbij en twee andere meiden, Esmee en Lisa, uit het tweede team die voor versterking zorgden.
De wedstrijd ging in het begin redelijk gelijk op. Na 11 minuten stond het 4-6 in het voordeel van Kwiek. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden wisten we vanaf het begin. Maar na het eerste kwartier kwamen ze echt in hun spel en hadden wij geen antwoord op de aanvallen of verdediging van Kwiek. We gingen de rust in met 10-19. Het doel voor de tweede helft was het gat dichten en plezier maken. Helaas lukte het niet om het gat te dichten. Kwiek wist een paar mooie breaks te lopen en het verschil liep op 15-30 in de 45ste minuut van de wedstrijd.
Aangezien we nog een 3de wedstrijd in zeven dagen tijd hadden werd overgegaan op tijd voor de jongere meiden in het veld en wat meer rust voor speelsters die veel spelen om blessures te voorkomen. Kwiek gaat verdiend door naar de kwartfinales met een eindstand van 20-40. We wensen de meiden succes in de volgende ronde!

Zaterdag was het tijd voor de derde wedstrijd van de week. De tweede tegen Forholte dames 1. In de eerste ronde moesten we naar Voorhout, een reis van bijna twee uur. Deze keer kwam Forholte naar ons toe. De eerste keer wonnen we de wedstrijd met 23-27. Uiteraard hoopten we dat deze keer te evenaren. Na de wedstrijd tegen Kwiek op woensdag en de wedstrijd tegen Quintes dames 2 op zondag was iedereen gebrand om te winnen maar ook wat vermoeid.
Forholte stond een paar plekken onder ons in de ranglijst maar was de laatste tijd op dreef met veel wedstrijden die ze maar met een klein verschil verloren. De wedstrijd begon goed en na 10 minuten stonden we met 5-3 voor dankzij een paar mooie doelpunten van Silke en Daimy. Daarna kwam Forholte echter ook meer in hun spel en lieten ze een paar mooie snelle tegenaanvallen zien. Het was een spel van snelle aanvallen en vastgepakte shirtjes. En als de kledingmaat aan de ene kant wordt aangepast dan gebeurt dat ook aan de andere kant. Met 14-14 gingen we de rust in.
De tweede helft kwamen we in een dipje en wist Forholte een voorsprong van vijf doelpunten te pakken in de 41ste minuut. We wisten ons deels terug te vechten tot 20-23 dankzij een mooie bal van Aniek maar daarna wist Forholte energie te vinden en werd het een eindstand van 27-33. Nu een week normale training en daarna de uitwedstrijd tegen VZV op zaterdag 11 februari. Er zijn plaatsen in de bus voor supporters.
We hopen jullie zaterdag te zien!

Doelpunten (beker, Forholte): Aniek: 2, 2 Bo: 2, 0 Daimy: 7, 12 Keyara: 2, 2 Lisa: 4, 5 Romy: 0, 2 Silke: 3, 4 Esmee, Lisa Z, Lara.