WedstrijdMEOS DS1 - Voorwaarts Dames 1
Datum4 december 2022
Uitslag28-28

Zondag 04-12-2022 Nederweert

Na een lange busreis van ruim 2 uur kwamen wij aan in het grauwe Nederweert om tegen MEOS dames 1 te spelen. Vooraf wisten wij eigenlijk niks van hun spel, daarom gingen wij uit van onze eigen kracht. Dit lukte in het begin van wedstrijd niet echt goed. We kwamen namelijk al snel met 3-0 achter. We creëerden zelf niet veel kansen en als we dan een kans hadden was het ook nog lastig om het doel te vinden.
Mede doordat de dekking niet super goed stond kon Marloes ook niet veel ballen pakken. Daarom vroeg ze na een kwartier een wissel aan en toen kwam Maaike in het veld.

We gingen met een stand van 19-14 de rust in.
Na een moeizame eerste helft waren we enorm gebrand om terug te komen in de wedstrijd. We moesten en zouden één of meer punten pakken zodat we niet dat lange eind voor niks gereisd zouden hebben.

Wij begonnen de tweede helft gelijk erg scherp, doordat zij vanuit de eerste helft nog een keer 2 minuten hadden konden wij erg snel scoren. Onze dekking stond erg sterk en de scherpte die wij in de eerste helft misten was er nu wel. We konden veel ballen pakken in onze dekking en vanuit daar konden wij ook steeds beter aanvallen.
Puntje voor puntje wisten wij het verschil terug te brengen.
Één minuut voor tijd kwamen wij via een doelpunt van Romy zelf nog één punt voor. Helaas wist een speelster van  MEOS daarna ook nog te scoren, waardoor de stand weer gelijk was. Wij hadden daarna nog 8 seconden over om nog een winnend doelpunt te maken. Helaas is dit niet gelukt, waardoor de eindstand uit kwam op 28-28.
Ondanks het gelijke spel voelde deze wedstrijd alsnog als een halve winst. Wij hebben ons echt goed terug gevochten met zijn allen, een echte teamprestatie, niet alleen met de speelsters op het veld, maar ook dankzij onze bank.

In de bus terug had Sint Aniek en met hulp van piet Keyara nog een leuk gedicht gemaakt waar iedereen even benoemd werd, inclusief onze buschauffeur Leen. We kregen ook een chocolade letter en Chantal ging ook nog strooien met haar lekkere baksels. De terugreis zaten wij dus zeker gebakken😉

Scores: Lisa 9x, Romy 6x, Daimy 5x, Aniek 3x, Silke 3x, Keyara 2x