Datum23 april 2023
Uitslag22-21

Zaterdag 22 april 2023

Vol goede moed stapten wij voor de laatste keer dit seizoen de bus in. Ondanks dat MHV derde op de ranglijst staat en wij zevende, wisten we dat wij absoluut een kans maakte om hier één, of misschien wel twee punten te pakken.

Met dat geloof begonnen wij ook aan de wedstrijd. MHV maakte de eerste twee doelpunten, maar niet veel later stonden wij alweer met 2-3 voor door mooie doelpunten van Silke en Daimy.
Daarna liepen wij uit naar 4-7 waarop de coach van MHV direct een time out aan vroeg. In de fase na deze time out hadden we niet één tegenstander, maar drie. Er waren een aantal beslissingen van de scheidsrechters waar wij het niet mee eens waren. We speelden daardoor niet alleen tegen MHV, maar ook tegen de scheidsrechters en tegen onszelf.
Gelukkig zette Rob niet al te lang daarna ook een time out in zodat wij weer even tot rust konden komen en ons eigen spel weer op konden pakken.
Onze dekking stond goed en konden een paar keer mooi de bal onderscheppen. Ook zette Aniek elke keer de aanval goed op waardoor Daimy, Chantal en Aniek zelf een aantal mooie doelpunten konden maken.
Met een stand van 13-15 gingen wij de rust in.

Na de rust begon MHV sterk met twee doelpunten. Helaas kreeg Romy al na 4 minuten in de tweede helft haar derde keer twee minuten en moest zij met rood van het veld af. MHV kreeg een penalty, maar deze werd gelukkig gestopt door Maaike. Daarna ging het tot 18-18 gelijk op. Vervolgens kregen wij een een twee minuten tijdstraf. Helaas kon MHV toen twee keer scoren en zo kwamen zij voor. Daimy wist nog wel te scoren en bracht het verschil weer terug naar 1. Helaas wist MHV ook nog twee keer te scoren, waardoor het verschil weer twee was. Lara bracht het verschil weer terug naar één met nog ruim een minuut op de klok. Zij hadden de bal, maar scoorden niet. Rob zette zijn laatste time out in om te bespreken hoe wij de laatste aanval moesten spelen om toch een punt mee te nemen. De opdracht was duidelijk, maar helaas ging de uitvoering minder. MHV wist ons in eerste instantie goed tegen te houden en we kregen een vrije bal mee met nog tien seconden te spelen. We creëerden een goede kans, maar werden wederom tegen gehouden. In ons opzicht hadden wij hier één penalty moeten krijgen, maar helaas kregen wij deze niet van de scheidsrechters. Daarom bleef de eindstand 22-21.

Het was een hele goede wedstrijd van onze kant, met helaas niet het gewenste resultaat. Volgende week hebben wij een nieuwe kans. Dan spelen wij thuis tegen MEOS in de Jachtlust om 20.00 uur. Hopelijk zien we jullie dan.

Scores: Aniek 2x, Chantal 3x, Daimy 12x, Lara 1x, Lisa 1x, Silke 2x