Nieuwe kans tegen Heeten

WedstrijdHeeten - Voorwaarts E1
Datum30 oktober 2021
Uitslag17-10

Na een weekje herfstvakantie te hebben gehad mochten we vandaag weer handballen. Anders dan dat we gewend zijn, hebben we een middag wedstrijd. We mochten vandaag naar Heeten toe. Een tegenstander waar we wel vaker tegen hebben gespeeld en vorig seizoen hadden we dik verloren van deze meiden.

We gingen vol goede moed naar de wedstrijd. Resultaten uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst. We zijn immers een jaar verder en ons team is ook wat gewijzigd. Isa mocht de eerste helft keepen. We waren niet helemaal scherp waardoor we al snel met 4-0 achter kwamen. Daarna waren onze meiden ook wakker. Er werden goede aanvallen gecreëerd. We hebben afgelopen weken veel geoefend om vrij te lopen als we in de aanval zijn. Dit zagen we vandaag goed terug komen in de wedstrijd. Helaas hadden we wat pech met de afronding. De bal kwam tegen de paal, lat of in de handen van de keepster. Verdedigend waren we te afwachtend waardoor Heeten goed de vrije man kon vinden en kon scoren. We gingen met een stand van 9-3 de rust in.

In de rust hebben we het ook over het verdedigen gehad. Wees actief, stap op je tegenstander af en praat met elkaar zodat ze niet steeds vrij staan. De 2e helft keepte Emma en heeft een aantal mooie reddingen gemaakt. We begonnen veel scherper aan de 2e helft. Aanvallend werden er leuke aanvallen opgezet en ook doelpunten gemaakt door Femke en Merle. Verdedigend waren we ook veel beter. We waren niet meer als een dolle achter elke speelster aan het aan rennen, maar de meiden spraken onderling met elkaar af, wie welke speelster ging verdedigen. Hierdoor werd Heeten minder gevaarlijk. Al was er wel 1 meisje van Heeten die hele mooie schijnbewegingen maakte en zichzelf hierdoor elke keer vrij speelde en kon scoren. De kansen gingen op en neer waardoor Eva en Lise deze konden benutten. De 2e helft hebben we nipt met 8-7 verloren.

Op de eerste 10 minuten na, was het een superleuke wedstrijd en een sportieve tegenstander. Dit geeft weer vertrouwen naar de volgende wedstrijd. Hopelijk pakken we dan onze eerste overwinning. We spelen volgende week zaterdagmiddag in de Jachtlust om 14.05 uur tegen Schalkhaar. We hopen dat we weer veel supporters mogen ontvangen om de meiden aan te moedigen.