Wedstrijdverslag

OBW – Voorwaarts

WedstrijdOBW - Voorwaarts Dames 1
Datum7 april 2024
Uitslag34-24

OBW – Voorwaarts 34-24
Zondag 7 april 2024

Vandaag stond onze laatste uitwedstrijd op het programma tegen de dames van OBW, de koploper van de competitie en tevens kampioenskandidaat. Voor hen was vandaag een belangrijke wedstrijd, omdat zij bij winst kampioen konden worden. Wij hadden het doel om de wedstrijd zo spannend mogelijk te kunnen maken, net zoals bij de thuiswedstrijd die wij met het minimale verschil hebben verloren.

Met een volle sporthal OBW-supporters begonnen wij de wedstrijd gelijk opgaand. Nikki wist tweemaal van afstand te scoren en twee penalty’s te verzilveren. Bij een stand van 5-4 kreeg OBW een penalty en wist met break-outs een gat te slaan. Romy scoorde de 10-5. Vervolgens kwamen wij helaas in een ondertal situatie terecht en kon OBW verder uitlopen. Na de 16-9 wisten wij weer dichterbij te komen. Romy scoorde twee keer, eenmaal vanaf de cirkel en eenmaal van afstand, waarna ook Lara via de rechteropbouw de bal in het net wist te krijgen. Nikki verzilverde nog een penalty, waardoor uiteindelijk de ruststand op 18-13 kwam.

De tweede helft wisten we dit verschil in eerste instantie in stand te houden. Lara scoorde middels een snelle midden-uit, en Chantal werd mooi vrijgespeeld op de cirkel. OBW zette echter ook een tandje extra bij en wist via meerdere break-outs hun voorsprong uit te breiden. Halverwege wist Aniek, voor het eerst weer binnen de lijnen sinds 7 maanden, haar eerste doelpunt weer te maken via een bal in de kruising. De laatste fase van de wedstrijd werd een beetje om en om gescoord, het verschil in punten bleef hierbij ongeveer 10. De laatste vier doelpunten vanuit ons kwamen van de hand van Romy, wie ook de wedstrijd afsloot bij een stand van 34-24.

Wij hebben voor onszelf een prima wedstrijd gespeeld en gegeven wat we konden. Door de winst is OBW nu officieel kampioen van de Hoofdklasse B, wie wij namens ons team hebben gefeliciteerd met het kampioenschap. Volgende week zondag spelen wij de laatste wedstrijd van dit seizoen, tevens een thuiswedstrijd, tegen Dames 2 van Bentelo. De wedstrijd start om 13:45 en wij zien jullie graag dan om het seizoen samen mooi af te sluiten!

Doelpunten: Romy ten Cate 10, Nikki Teunissen 6, Lara Baltes 4, Aniek Koers 1, Chantal Deijk 1, Lieke Havekes 1 & Lisa Zwienenbarg 1.

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan