Datum29 oktober 2023
Uitslag28-17

Pacelli – Voorwaarts 28-17
Zaterdag 28 oktober 2023

Deze zaterdagavond speelden wij een uitwedstrijd tegen dames 1 van Pacelli in Zieuwent. Helaas waren wij niet compleet voor deze wedstrijd, maar gelukkig wilden Aniek van de midweek en Anouk van de A met ons meedoen.

Na een goede warming-up begonnen wij de wedstrijd helaas minder goed. Pacelli nam direct initiatief met een 3-0 voorsprong voor hen. Onze aanvallen werden opgezet, maar de ballen kwamen nét niet aan of de schoten op doel waren niet zuiver genoeg. De dekking stond niet georganiseerd en er werd niet aangepakt, waardoor Pacelli op snelheid ons kon passeren en vrij kon schieten. Via een doorbraak van Romy en een penalty van Lara kwamen wij op 5-2, maar mede door een ondertal situatie kon Pacelli hun voorsprong vergroten naar 9-3. Lara maakte een goede passeer beweging voor de 9-4 en Tessa scoorde met een afdraai vanuit de hoek de 9-5. Helaas wist Pacelli te profiteren van onze fouten in de aanval en via meerdere break-outs uit te lopen naar 13-5. Met nog 5 minuten in de eerste helft wisten wij driemaal het net te vinden, waarna Pacelli met nog één snelle tegenaanval de ruststand op 16-8 bracht.

De tweede helft startten wij beter. Ondanks dat Maaike direct een bal in haar gezicht kreeg, verrichte zij hierna een aantal fantastische reddingen. Bo werd mooi vrijgespeeld op de cirkel en wist twee mooie doelpunten te maken. In de dekking werd als een collectief beter samengewerkt, waardoor Pacelli het lastiger werd gemaakt om tot scoren te komen. Het verschil van acht doelpunten bleef gedurende een groot gedeelte van de tweede helft. Lisa wist vanaf de opbouw een paar keer mooi vrij te komen doordat de hoeken ruimte voor haar creëerden op de cirkel. Hoewel Pacelli vervolgens gebruik maakte van een overtal situatie, wist Lieke ook ruimte te vinden om de 24-14 te maken. Anouk maakte een mooi doelpunt aan de binnenkant van de paal vanaf de hoek, en Romy via een onderhands schot. Maaike keerde nog een aantal goeie schoten van Pacelli, onder andere een snelle tegenaanval. Via een penalty en daarna een frommelbal die terugkwam vanuit een stop van Maaike, werd de wedstrijd afgesloten door een lob van Pacelli. De eindstand was hierbij 28-17.

Niet een uitslag dat we van te voren hadden gehoopt, maar Pacelli was de betere ploeg vandaag. In de tweede helft hebben wij wel veel beter samenspel laten zien, zowel in de dekking als in de aanval, wat we meenemen naar de volgende wedstrijd. Volgende week zaterdag 4 november krijgen wij T.V.O. op bezoek in Twello, wij zien jullie graag om 19:30u om de twee punten in Twello te houden!