WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Westlandia
Datum29 mei 2022
Uitslag23/22

Voorwaarts – Westlandia

Houten: Zondag 29 mei, de promotie wedstrijd naar de eerste divisie staat op het programma. De bus vertrok al vroeg met onze supporters naar The Dome in Houten.
Gespannen maar vooral met veel energie en zin in de wedstrijd!

En zo begonnen we de wedstrijd met een stand die gelijk op liep. We moesten elkaar even vinden, en zo liep het wat stroef. Er werd weinig gescoord aan beide kanten. Wel begonnen we sterk met drie mooie afstand schoten na elkaar. Onze verdediging werkte goed samen en stond goed.

De rust stand was 12-12 en we begonnen de 2e helft dus weer met een frisse lei.

In de rust werd er veel besproken wat betreft de aanval en verdediging. Vooral wat tactische aanwijzingen, want het enige wat we wouden was natuurlijk winnen!
We begonnen erg stabiel en sterk. Na ongeveer 10 minuten hadden we een voorsprong van 4 doelpunten. We konden deze periode niet vast houden, waardoor Westlandia weer door middel van snel spel in de aanval tot gelijke stand terug kon komen. De spanning stijgt in de sporthal. De winst is voor beide partijen nog mogelijk. Maaike kon in de laatste 5/10 minuten veel cruciale ballen tegen houden. Dit heeft ons echt gered en heeft gezorgd voor een eindstand van 23-22!! Voorwaarts promoveert naar de Eerste Divisie!!