WedstrijdQuintus DS2 - Voorwaarts Dames 1
Datum29 januari 2023
Uitslag28-31

Zondag 29 januari 2023

De wekker ging bijtijds voor een zondag want om 10.15 vertrok de bus naar Kwintsheul voor de wedstrijd Quintus DS2 tegen Voorwaarts DS1.

Met een bak extra motivatie begonnen wij erg sterk aan de wedstrijd. Met onder andere 3 doelpunten van Daimy kwamen wij binnen 8 minuten al op een 1-6 voorsprong. Onze dekking stond ook erg sterk en samen met Brigitte konden we er ook veel ballen uithouden. Omdat wij zo’n vliegende start hadden, nam de coach van Quintus gelijk een time out.
Na de time out wisten zij met drie doelpunten achter elkaar wel iets in te lopen, maar gelukkig wisten wij het scoren ook weer snel op te pakken waardoor het de rest van de eerste helft verder gelijk op ging. Richting het einde van de tweede helft kregen wij nog een penalty tegen die Brigitte goed tegen wist te houden. De ruststand was 12-15 in ons voordeel.

Quintus begon de tweede helft met één man minder door een tijdstraf die ze aan het einde van de eerste helft hadden opgelopen. Mede hierdoor gingen wij wederom vlammend van start. Met doelpunten van onder andere onze hoeken Silke en Keyara liepen wij binnen drie minuten al weer uit naar 13-19.
Helaas konden wij dit verschil niet lang vasthouden. Door 5 doelpunten van Quintus kwamen zij toch weer sterk terug naar 18-20. Daarna wisten onze opbouwers Daimy en Lisa het verschil weer wat ruimer te maken met een aantal doelpunten.
Vervolgens brak aan onze kant een hele rommelige en chaotische fase aan. Wij hadden een erg krappe bank en dat begon nu een beetje op te spelen. Door enige vermoeidheid aan onze kant konden zij vier keer achter elkaar scoren, waarvan drie snelle tegen aanvallen. Gelukkig wisten wij de laatste twee minuten toch nog weer wat rust te brengen in het spel en konden wij ook nog twee keer scoren. Dat bracht de eindstand op 28-31.

Het was een wedstrijd waar de dekking echt gevochten heeft met Lara in de hoofdrol, het debuut van Esmee en heel veel verschillende fases. Ondanks dat de score op het bord af een toe krap was hebben wij geen seconde het gevoel gehad dat wij zonder punten naar huis zouden gaan.
Met dit goede gevoel willen wij komende woensdag ook beginnen aan de bekerwedstrijd tegen Kwiek DS1.
De wedstrijd is 1 februari om 20.30 in de Jachtlust. Het belooft een enorm spannende westrijd te worden en wij kunnen hier dan ook alle steun bij gebruiken.