Spannend slot tot de laatste seconde

WedstrijdABS E1 - Voorwaarts E1
Datum27 november 2021
Uitslag12-11

Gisteravond was er weer een persconferentie en vol spanning wachten we af wat er zou gebeuren. We mogen nog wel wedstrijden spelen maar trainen is helaas niet mogelijk. We gaan komende weken kijken hoe we dat gaan doen. Het fijne was dat alle zieke speelsters weer hersteld waren en we met ons volledige team naar Bathmen konden afreizen. Het was een middag wedstrijd en dat was toch wel een beetje wennen.

Aangekomen in Bathmen begonnen we  vol enthousiasme aan de wedstrijd. Sarah mocht de eerste helft keepen. Ze vond dit best spannend maar heeft het heel goed gedaan en paar supermooie reddingen verricht. Het duurde best lang voordat de eerste goal voor 1 van de 2 partijen viel. Na 10 minuten was de stand namelijk nog steeds 0-0. Iets daarna kwam daar verandering in door een schot van Eva en kwamen we op 0-1. We kwamen ook vandaag niet eerst op een achterstand en dat voelde toch wel fijn voor de meiden. Het ging heel gelijk op in de 1e helft. Lise wist met mooie passeerbewegingen een goal te maken. We gingen rusten met een ruststand van 4-4.

In de rust hebben we nog even wat kleine dingen besproken zodat we weer vol energie aan de 2e helft konden beginnen. Emma mocht nu keepen en ook zij had een aantal goede reddingen. De wedstrijd was echt gelijk opgaand. Kansen voor ABS maar ook kansen voor ons. De score liep nooit verder dan goal verschil. We kregen wat ruimte en daar wist Femke wel raad mee en kon scoren. ABS maakte een overtreding waardoor wij een shoot out kregen. Vorige week kregen wij hem nog tegen maar nu mochten we hem zelf nemen. Merle nam de shoot out en schoot goed in de hoeken waardoor de keeper kansloos was. We begonnen daarna wat slordiger te spelen, soms ballen recht in de handen van de tegenstander waardoor ze een snelle break out konden lopen. Gelukkig kon Fenna een paar keer de versnelling inzetten waardoor ze de ballen kon onderscheppen. Isa stond ook een aantal keren goed vrij in de hoek of op de cirkel maar had net geen geluk met de afwerking. Het is mooi om te zien dat alle meiden betrokken worden bij de aanval. De bal werd goed rond gespeeld en Fenna zag een gaatje en kroop zo naar binnen en kwam hierdoor oog in oog met de keepster en schoot goed de bal binnen. De laatste 2 minuten waren spannend, de stand was immers 11-11. We kregen nog een goede kans op 11-12 maar helaas stonden we in de cirkel waardoor het niet doorging. De secondes tikte weg op de klok en echt in de laatste secondes wist ABS een doelpunt te maken waardoor we nipt verloren.

Het was een spannende gelijk opgaande wedstrijd die allebei de kanten op kon gaan. Helaas viel hij voor ons net de verkeerde kant op. Zoals het er nu uitziet spelen we volgende week thuis in de Jachtlust om 9.00 uur. Hopelijk kunnen we dan weer een overwinning binnen halen.