Sv Voorwaarts – Foreholte 2

WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Foreholte 2
Datum10 oktober 2021
Uitslag40-26

Twello.- De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen stond op het programma. Fijn om te zien dat de tribunes zich weer vullen met trouwe Sv Voorwaarts supporters. De wedstrijd ging van start en al snel zagen we dat Foreholte mee ging in het snelle tempo. De dekking van Sv Voorwaarts wist de bal te veroveren en kon in de beginfase van de wedstrijd meerdere break-outs op Alineke spelen. Daarnaast bleef Foreholte met veel schutters van afstand scoren. De score was gelijk opgaand en dat uitte zich in een 7-7 in de eerste tien minuten. Bij Sv Voorwaarts werden er snelle tegen aanvallen gespeeld, maar bleef het af en toe hangen op de beloning van het goede samenspel. Het scoren bleef door slordig af te ronden herhaaldelijk uit. Het veranderen van het dekkingsysteem had de ploeg van Sv Voorwaarts nodig. Het zorgde voor duidelijkere afspraken waardoor Foreholte minder makkelijk tot scoren kwam. De cirkel van Foreholte ging hierdoor minder ruimte en kans om af te ronden. Brigitte mocht de plek van Marloes in het doel overnemen en deed dit met veel succes. Brigitte stond voor Foreholte regelmatig in de weg. Sv Voorwaarts ging met een voorsprong van 20-17 de kleedkamer in voor de pauze. In de rust werden er wat tactische punten besproken die beter moesten. De dekking moest compacter zijn en er moest meer gesloten worden. Daarnaast was het aandachtspunt om op de break te blijven gaan aangezien Foreholte conditioneel niet mee kon blijven gaan met het tempo. Door verschillende doelpunten van Daimy maakte Sv Voorwaarts een indrukwekkende start aan de tweede helft. Sv Voorwaarts had de dekking op orde. Foreholte zocht naar de gaten, maar Sv Voorwaarts strafte technische fouten af met een doelpunt aan de overkant. Het samenspel met de cirkel, de afronding vanaf de hoeken en als collectief naar de overkant, zorgde voor mooie aanvallen en goede doelpunten. Sv voorwaarts begon uit te lopen en dat zorgde halverwege de tweede helft voor een verschil van 10 doelpunten; 33-23. Lieke liet door een break out en een mooie passeerbeweging de keeper de hoeken van het doel zien. Jorien mocht het laatste doelpunt maken waardoor Sv Voorwaarts de eerste thuiswedstrijd won met 40-26. Komende zaterdag 16 oktober spelen de meiden van Sv Voorwaarts opnieuw thuis. US Amsterdam wordt om 20:00 ontvangen. Hopelijk zien we jullie op de tribunes verschijnen!

Scores; Daimy van Dommelen 7, Aniek Koers 6, Alineke Ros en Jorien Scholten 5, Chantal Deijk 4, Jill Kloppenberg, Lisa Oosterwijk en Keyara Peters 3, Lieke Havekes en Romy ten Cate 2.