WedstrijdSVBB'21 - Voorwaarts Dames 1
Datum7 februari 2022
Uitslag24-25

ZVBB’21 dames 1 tegen Voorwaarts dames 1 op 5 februari 2022

Eindelijk was daar onze eerste wedstrijd van 2022, gelukkig ging hij door want er waren veel afgelaste wedstrijden in alle competities. Dit was de tweede keer dat we tegen ZVBB’21 speelden, de eerste hebben we thuis helaas verloren met 20-22 dus we hadden iets goed te maken. Beide teams waren er klaar voor om alles te geven want ZVBB’21 was tot dan toe ongeslagen. Aan ons om dat te veranderen.
Lisa was weer terug in het veld na een paar maanden herstellen van een operatie maar onze twee keepsters zijn helaas geblesseerd dus daar zijn twee nieuwe namen.
Suzanne is weer van stal gehaald na twee jaar in een recreatie team. Samen met Maaike uit dames 2 helpen zij ons de komende weken uit de brand.

Het was een spannende wedstrijd, we stonden al snel op voorsprong dankzij een doelpunt van Jorien die weer haar eerste wedstrijd speelde na een gebroken vinger. Ook Suzanne begon goed door in de tweede minuut al een penalty tegen te houden. Zij is het niveau zeker nog niet verleerd. Na een paar minuten inkomen aan beide kanten kon het echt losbarsten. Alineke maakte in 12 minuten maar liefst 6 doelpunten uit goed aangegooide breaks en mooie acties in de hoek. ZVBB’21 gaf zich echter niet gewonnen en aan kwam terug van een achterstand van vijf doelpunten in een mindere fase voor voorwaarts waar we ook een twee minutenstraf moesten incasseren. We gingen de rust in met een tussenstand van 13-13.
Vol vastberadenheid begonnen beide teams aan de tweede helft, het kon immers nog alle kanten op. De tweede helft liep gelijk op, wij scoorden en daarna kwam ZVBB’21 weer met een doelpunt. Een mooi doelpunt van Chantal werd terecht goed doorgefloten met een tweede twee minuten voor een speelster van ZVBB’21. Met nog zes minuten op de klok stonden we zelfs nog een keer een doelpunt achter. Er was nog even wat onduidelijkheid bij de tafeldienst over wie de scheidsrechters hoort te helpen bij het bijhouden en informeren als een speelster voor de derde keer een 2-minuten tijdsstraf krijgt. Dit werd gelukkig vlot opgelost door de scheidsrechters en de laatste vijf minuten konden beginnen. Suzanne stond ijzersterk de laatste paar minuten te keepen en hield het doel schoon na de 24-23 van ZVBB’21. Gelukkig wisten Alineke en Jorien de stand weer naar onze kant te zetten en gaven we het niet meer uit handen. De eindstand was 24-25 in ons voordeel! De punten konden mee terug naar Twello.
We staan nu op de derde plek in het klassement met 9 gespeelde wedstrijden en 13 punten maar de nummer twee heeft 14 punten met 11 gespeelde wedstrijden dus het blijft spannend boven in de competitie.
Aanstaande zaterdag hebben we onze eerste thuiswedstrijd van het jaar, om 20:00 spelen we tegen Lettele dames 1. We hopen jullie daar te zien en te horen! Er zal ook een livestream zijn.
Helaas zijn er nog wel coronaregels waar we ons aan moeten houden dus denk aan een QR-code, ID-bewijs en mondkapje.
Tot dan!

Scores: Alineke Ros 12, Aniek Koers 3, Daimy van Dommelen 2, Jorien Scholten 2, Lisa Oosterwijk 2, Chantal Deijk 1, Jill Kloppenberg 1, Keyara Peters 1 en Romy ten Cate 1