Thuiswedstrijd tegen Zwolle E1

WedstrijdVoorwaarts E1 - Zwolle E1
Datum16 oktober 2021
Uitslag8-11

Vandaag stond de wedstrijd tegen Zwolle E1 op het programma. Deze tegenstander is redelijk onbekend. We hebben in het verleden weinig tegen Zwolle gespeeld.
De tribune in de jachtlust zat weer vol publiek. De meiden vinden het erg leuk als er zoveel publiek is.

Merle begon vandaag op de goal. We hadden met de verdediging iets anders geoefend op de training en kon gelijk vandaag in de wedstrijd worden toegepast. De wedstrijd ging gelijk op maar 1 was speelster van Zwolle die nogal fysiek was. Onze meiden waren hier niet goed tegen opgewassen en kwamen met pijn naar de kant toe. Er werd verder leuk gehandbald, iedereen kreeg de bal en werden leuk aanvallen gespeeld. Merle stond goed te keepen en hield heel wat ballen tegen. We kregen zelf ook een aantal goede kansen via Emma en Fenna, maar helaas ging de bal niet in de goal. De eerste helft werd er niet veel gescoord door beide partijen. Eva wist nog wel 2 keer het doel te vinden waardoor we de rust stand in gingen van 2-2.

In de rust hebben we even met de meiden gepraat maar ze waren toch wel erg onder de indruk van die grote meid die erg fysiek. We hebben dit ook aangegeven bij de coach van de tegenpartij en de scheids. Handbal is een fysieke sport, maar dit was wel extreem voor de E jeugd.

De tweede helft begonnen we dus vol goede moed. Fenna ging de tweede helft keepen. Het vuur bij de meiden was aangewakkerd waardoor Lise en Merle konden scoren. We stonden voor het eerst in de wedstrijd voor. Helaas kreeg Zwolle ook nog een aantal kansen die er in vlogen, ondanks het goede keeperswerk. Het fysieke spel van Zwolle bleef doorgaan waardoor we ook veel vrij ballen kregen. Er kwamen nog wat kansen voor Sarah en Eva maar die gingen er helaas niet. We hebben geprobeerd om te blijven handballen maar waren toch wel wat van slag door het fysieke spel. Femke en Fem wisten uiteindelijk nog wel te scoren door een goede aanval op te zetten waarbij iedereen werd betrokken. Helaas was de stand naar 40 minuten spelen 8-11.

Na de wedstrijd zagen de meiden onder de douche bij elkaar de schrammen en blauwe plekken die ze hadden opgelopen in de wedstrijd. Gelukkig is het nu weekje vakantie en kan iedereen weer even herstellen. Zaterdag 30 oktober spelen we pas een late uitwedstrijd in Heeten. Hopelijk zijn er dan ook weer toeschouwers aanwezig om de meiden aan te moedigen.