WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Bentelo
Datum24 april 2022
Uitslag44-26

Twello 24-4:
2 weken geleden speelden we ook tegen Bentelo. De uitslag was 28-35 in ons voordeel. Bentelo schreef op hun Instagram dat het tijd werd voor return!
De laatste wedstrijd in de Jachtlust voor dit seizoen want vanaf mei word de zaal verbouwd!
En zo volgde de wedstrijd in Twello…
Op hoog tempo werd de midden uit genomen en de eerste minuten waren chaos. Het was heel snel spel van beide kanten wat er voor zorgde dat de stand na 3 minuten op 4-2 stond. De aanvallen liepen goed en we speelden mooi samen waardoor er voor Chantal op de cirkel veel ruimte kwam. Door het spelen van wissels en het spelen voor elkaar zorgde het er voor dat onze opbouw rij goed vrij kwam. Romy en Daimy maakten mooie doelpunten van afstand. En Lisa kwam er door met snelle tegenaanvallen. Bentelo bleef ook in de aanval snelle tegenaanvallen spelen zodat wij altijd snel terug moesten verdedigen. Met onze keepster Maaike achter ons stonden we sterk. Ze pakte veel goede ballen wat er voor zorgde dat we breaks konden blijven spelen. Jill zorgde voor 2 mooie doelpunten uit de breakouts en Keyara kon het net ook goed vinden. Er kwam veel ruimte op de rechterhoek en in het midden waardoor de stand in de rust op 22-11 stond in ons voordeel!
In de rust kregen we vooral te horen, ga zo door. Het samenspel ging super en de snelheid zat er goed in. En zo moesten we vooral doorgaan.
De tweede helft begon iets moeizamer in het maken van doelpunten voor Voorwaarts. Bentelo ging lange aanvallen spelen kan zo 4x scoren vanuit het midden. Na 7 minuten en een penalty van Daimy kwam Voorwaarts weer in actie. Na 10 minuten nam Suzanne het doel over van Maaike. Zij speelde veel breaks aan wat zorgde voor veel doelpunten van zowel Silke, Alineke en Daimy. Zo kon Bentelo ons nog moeizaam bijhouden. Hun dekking ging over in een 5/1 waardoor wij meer gingen bewegen, dit zorgde wederom weer voor goed samenspel en mooie doelpunten. Na 18 minuten was de stand op 35-19. Er werd gewisseld en zo kon Voorwaarts in het snelle spel blijven. Door de bal weer snel naar de overkant te brengen vielen er mooie doelpunten van Keyara en Romy. En zo eindigde de wedstrijd in 44-26.
Een mooie uitslag met belangrijke punten. Het einde van de competitie is erg spannend en alles is nog mogelijk. We hebben jullie bij de volgende wedstrijd dan ook weer hard nodig. Zondag 1 mei spelen we om 13:40 in de Zuiderlaan onze laatste thuiswedstrijd tegen Zeeburg.