WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Avanti Wilskracht
Uitslag33-23

Voorwaarts – Avanti Wilskracht 33-23
Zaterdag 20 januari 2024

Dit weekend was de eerste thuiswedstrijd van 2024 tegen Avanti Wilskracht DS1. In de heenronde hebben wij destijds twee punten gepakt, en om de zure nasmaak van vorige week weg te spoelen werd daarom ook alles op alles gezet om ditmaal weer de punten te pakken. Vanwege zieken en geblesseerden waren wij blij dat wij versterking kregen van Loes, Daphne en Benthe.

Avanti mocht de wedstrijd openen en wist meteen de 0-1 te maken, maar bij ons ging ook direct de knop om. Via een snelle tegenaanval van Romy maakten wij gelijk en Nikki bracht het verschil naar twee via een penalty en daarna een schot vanaf de hoek. Avanti deed wat terug en kwam weer op gelijke hoogte, maar via een onderhands schot van Romy en wederom een penalty van Nikki kwamen wij weer op voorsprong. Vervolgens ging de turbo aan. Voornamelijk vanuit het midden wisten wij van afstand of met een passeerbeweging uiteindelijk het net te vinden. De 5-4 voorsprong werd binnen 10 minuten uitgebouwd naar 12-4. In een overtal situatie werd Lara gelanceerd en even later ook Lisa, die beiden de kruising wisten te vinden. Avanti wist echter nog wat terug te doen, mede door een twee-minuten tijdstraf van ons, maar wij gingen met vertrouwen de rust in bij een stand van 17-13.

De tweede helft startten wij direct weer op tempo. Lara, Romy en Patricia scoorden allen via een snelle tegenaanval en na onder andere nog een verzilverde penalty en afstandsschot van Nikki stond het 10 minuten later 24-15. In de dekking werd compact en goed samengewerkt, waarachter Maaike een aantal mooie reddingen verrichte en Avanti niet dichterbij kon komen. Lisa onderschepte de bal nog tweemaal voor de break-out, Benthe wist tussen 1 en 2 door te komen en te scoren en Nikki knalde er nog even twee penalty’s in. Uiteindelijk sloot Benthe met een break-out de wedstrijd af op 33-23.

Ontzettend blij dat wij eindelijk weer twee punten hebben gepakt, dat smaakt naar meer! Een goede en stabiele wedstrijd gespeeld waarin we echt in de dekking en de aanval samen hebben gewerkt om tot een goed resultaat te komen! Volgende week spelen wij een uitwedstrijd tegen R.S.C. Dames 1 in Weerselo, welke om 20:15 start! Graag tot dan!

Scores: Nikki Teunissen 16, Lisa Zwienenbarg 5, Lara Baltes 4, Romy ten Cate 4, Benthe Jutten 2, Patricia Brincker 2