Wedstrijdverslag

Voorwaarts DS1 – Bentelo DS2

WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Bentelo DS2
Datum14 april 2024
Uitslag36-24

Na een gezellig teamweekend stond de laatste wedstrijd van hetseizoen op het programma. De laatste wedstrijd die ervoor kon zorgen dat we plek nummer 7 in de ranking konden behalen. Misschien een beetje moe begonnen we aan de wedstrijd. Een ding wisten we zeker, het moest een goede afsluiter worden.

Dat is zeker gelukt! Met de openingsfase van de wedstrijd namen wij het heft in handen, via twee mooie aanvallen was de toon meteen gezet. Hier zou Bentelo niet gemakkelijk met punten wegkomen. Bentelo kwam mede via hun linker-hoekspeelster en -opbouwers uiteindelijk tot scoren. Met een snelle tegenaanval kwam Lara vrij, wat de stand op 7-4 zette. De dekking stond sterk en compact te verdedigen, waardoor Brigitte ook de nodige mooie ballen eruit kon halen. Tevens lag ons tempo hoog waardoor we in de eerste helft wel vijf keer meteen snelle tegenaanval en break langs Bentelo heen vlogen. De eerste helft werd afgesloten met 16-10.

Met de laatste toespraak van het seizoen, vanuit coach Emin, gingen we van start met de tweede helft. Met onder andere een afstandsschot van Lisa en een passeeractie van Romy kwam de stand op 20-12 te staan. Ook in de tweede helft stond de dekking sterk, waardoor de aanval ook gemakkelijker verliep. Bentelo wist nauwelijks aan scoren toe te komen. Aniek, Nikki, Benthe en Bo scoorden achtereenvolgens tot aan de 24-15. Met nog tien minuten op de klok kwamen we in ondertal-situatie terecht, waardoor Bentelo een paar keer achter elkaar kon scoren en de stand op 28-20 kon zetten. Met een aantal doelpunten van Nikki, Lieke, Aniek, Lara en Patrica en goed keeperswerk van onze debutant Anne, wisten we de wedstrijd succesvol af te sluiten met 36-24.

Na de wedstrijd hebben wij onze vertrekkende trainer/coach Eminnog even in het zonnetje gezet, evenals speelsters Lieke en Roos die ervoor hebben gekozen om te stoppen. Al het publiek bedankt voor de support en graag tot volgend seizoen!

PS: een aantal meiden gaan de komende tijd vlammen op het zand en kunnen tijdens de toernooien punten voor het NK scoren. Hierbij is support uiteraard ook van harte welkom!

ORANJE ZWART, VOORWAARTS IN HET HART!

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan