WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Pacelli DS1
Datum4 februari 2024
Uitslag25-20

Twello, 3 februari 2024

De tegenstander van deze week was Pacelli dames 1, de nummer vier van de ranglijst.
De vorige keer hebben wij met elf verschil verloren van Pacelli dus we wisten dat het een pittige pot zou worden.

Dit merkten wij ook in het begin van de wedstrijd. Pacelli wist gelijk op een 0-3 voorsprong te komen. Pas na ruim vijf minuten wisten Romy door te breken en ons eerste doelpunt te maken. Vervolgens kwam Patricia door goede druk vrij op de hoek en wist vanaf daar de bal erin te gooien. Kort daarna wist Lisa nog twee keer van afstand te scoren en zo kwamen wij op 4-4. Vanaf dit moment gingen wij gelijk op. Wanneer Pacelli scoorde, scoorden wij ook en andersom net zo. Dit ging zo door tot 8-9. Wij kregen een penalty mee, maar deze werd helaas gemist. Vervolgens kreeg Pacelli ook een penalty, deze werd goed gestopt door Brigitte, maar helaas was de verdediging er te laat bij, waardoor Pacelli alsnog kon scoren en de stand 8-10 werd. We bleven doorgaan als team. Benthe, onze topper uit de A, wist nog voor rust drie doelpunten te maken waardoor we toch maar met één punt verschil de rust in gingen. De ruststand was 11-12.

Wij kwamen sterk de kleedkamer uit. Romy wist er na rust al snel twee in te schieten. Vervolgens kregen wij nog een penalty tegen, die wederom werd gestopt door Brigitte. Tot een kwartier in de tweede helft ging het nog steeds erg gelijk op. Onze dekking stond prima en wij bleven ook scoren. Esmee kwam door een goede druk mooi vrij in de hoek en wist de bal strak in de kruising te leggen. Daarmee kwamen wij met 16-14 voor. Helaas wisten wij dit kleine gaatje niet te behouden, want Pacelli scoorde ook twee keer. Vervolgens kwam Nikki in het veld. Zij wist vier keer mooi van afstand te scoren. Ook Lisa wist nog te scoren waardoor de stand 21-18 werd. Dit gat wisten wij vast te houden tot drie minuten voor het einde. Toen wisten Lara en Nikki nog te scoren waardoor wij zelfs nog uit konden lopen naar 25-20.

Wij hebben deze wedstrijd echt als team gewonnen. Door goed keeperswerk van Brigitte, een goed georganiseerde dekking, een goed lopende aanval en een fanatieke bank en ons publiek. Wij hebben nu twee weken geen wedstrijd in verband met carnaval en vakantie, maar we hopen dit goede teamspel mee te nemen naar de volgende wedstrijd tegen TVO, die wij op 24 februari treffen.

Doelpunten: Benthe 3x, Esmee 1x, Lara 3x, Lisa 6x, Nikki 7x, Patricia 2x, Romy 3x