Datum17 april 2023
Uitslag38-31

Voorwaarts – DSS 38-31

Zaterdag 15 april 2023

Na vorige week een goede wedstrijd tegen Fortissimo gespeeld te hebben, stond dit weekend een wedstrijd tegen DSS in de agenda. De uitwedstrijd ging met name in de eerste helft niet heel geweldig en werd uiteindelijk helaas verloren, dus wij hadden zeker nog wat goed te maken. Bij aanvang van de wedstrijd stond DSS met één puntje verschil een plekje boven ons, bij winst zouden wij dus over hen heen gaan. Dit gaf nog extra motivatie om deze wedstrijd naar ons toe te trekken.

Na fluitsignaal maakte Romy de openingstreffer met een mooi schot vanaf de rechteropbouw. Nadat DSS via een penalty de 2-2 maakten, creëerden wij via een snelle midden-uit en break-out een kleine voorsprong van 5-3. Door veel te bewegen in de aanval en snelle passeerbewegingen konden Daimy en Romy vrij op de cirkel scoren. Patricia maakte diep uit de hoek een knap doelpunt tussen de paal en keepster door. Met nog een kleine tien minuten voor rust kwam Lisa op schot en maakte het verschil zes, namelijk 17-11. Vervolgens scoorden zowel wij als DSS nog tweemaal. Romy opende de score en sloot de eerste helft hier ook mee af, zij bracht de ruststand op 19-13.

Een goede en stabiele eerste helft, waarin wij veel in beweging in de aanval kansen voor onszelf en elkaar maakten. Daarnaast stond de dekking goed, er werd goed gecommuniceerd en hierdoor kon Brigitte een aantal mooie ballen stoppen. De tweede helft openden wij weer sterk. Na een verzilverde penalty van Daimy en een doorbraak van Silke werd de stand 21-13. DSS wist echter via hun midden- en linker-opbouwer het verschil weer terug naar vijf. Silke maakte een heel mooi doelpunt diep vanuit de rechterhoek en DSS had geen antwoord op de afstandsschoten van Lisa. Daimy maakte vervolgens nog twee mooie doelpunten en zette de stand op 26-19. DSS wist een kwartier voor tijd echter van afstand en via hun cirkel weer wat dichterbij te komen. Via een penalty en een schot vanuit de hoek maakten zij de 30-26. Hierdoor moesten wij nog een tandje bijzetten om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Ondanks dat Daimy mandekking kreeg, bleef zij beweeglijk en wist zij te passeren en te scoren. Aniek bracht het verschil weer terug naar zeven via twee afstandsschoten. Met nog twee doelpunten van Lisa, en tevens ook nog twee van DSS, werd er afgefloten bij een stand van 38-31.

Een mooie overwinning, hierdoor gaan wij over DSS heen naar een mooie 8e plek in de competitie. Volgende week zaterdag spelen wij tegen MHV’81 in Mill. Zij staan op de 3e plek. Thuis werd nipt van gewonnen met 26-25, dus dit wordt gegarandeerd weer een spannende wedstrijd. Hierbij kunnen wij alle support gebruiken, dus geef je op voor de Happy Bus!