Uitslag27-32

Voorwaarts – Duiven 27-32
Zaterdag 25 november 2023

Nadat wij vorige week een goede thuiswedstrijd hadden tegen de huidige koploper in de competitie, stond vanavond wederom een thuiswedstrijd op het programma. De dames van HV Duiven kwamen op bezoek, waarbij ons oude teamgenoot Lisa Oosterwijk nu speelt. Leuk om weer een oude bekende te zien en te spreken, maar er moest natuurlijk ook gehandbald worden.
Hoewel wij de vorige wedstrijd niet zo begonnen, startten wij deze wedstrijd weer met een eerste kwartier-dip. Hier komen wij dit seizoen helaas wel vaker mee uit de kleedkamer. Duiven kon meteen uitlopen naar 0-6 dankzij het vrijspelen van hun cirkel en via de opbouwers die konden passeren of van afstand konden schieten. Onze aanval bestond helaas uit afspeel- en technische foutjes, of de bal belandde net op de paal of vlak naast. Na 10 minuten kon Nikki passeren en voor ons de 1-6 maken. Patricia scoorde vervolgens via de rechterhoek, en langzaam maar zeker vielen bij ons ook eindelijk de doelpunten. Duiven pakte in de dekking echter een tandje extra aan en wist op die manier vijfmaal achter elkaar via de break-out te scoren, vanuit 5-10 werd het 5-15. Romy en Benthe wisten het verschil te verkleinen naar een 8-15 ruststand.

De tweede helft moest simpelweg beter, meer rust in de derde fase aanvallen opzetten en in de dekking beter met elkaar samenwerken. Na de 9-15 van Romy wist Duiven een aantal keer de cirkel vrij te spelen waar wij geen antwoord op hadden, waardoor Duiven verder uitliep naar 9-19. Het verschil van 10 bleef het kwartier dat volgde gelijk, beide ploegen scoorden om de beurten. De laatste 10 minuten hadden wij ineens de powerknop gevonden. De dekking stond een stuk beter waardoor fouten bij Duiven konden worden afgedwongen of werd gemist, en in de aanval werd voor elkaar gespeeld. Na de 19-29 scoorden Nikki met een afstandsschot en Lieke vanuit een mooi loopschot. Esmée wist vanuit de hoek tweemaal de bal mooi in het doel te werken, waarna Lisa van afstand een heerlijke bal in de kruising wist te plaatsen. Nikki tekende vervolgens voor de 25-31 via een penalty. Na een succesvolle snelle tegenaanval van Lara en passeerbeweging van Nikki, sloot Duiven de wedstrijd af met een 27-32 stand.

Eind tweede helft de stand toch nog een beetje recht kunnen trekken, waar wij soms met 11 punten achter stonden was dit nu geminimaliseerd naar 5. Volgende week spelen wij een uitwedstrijd, op minimale reisafstand, namelijk tegen Lettele DS1 in Bathmen. De wedstijd begint om 19:30 en wij zien jullie graag dan!