Wedstrijdverslag

Voorwaarts – E&O

WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - E&O
Datum22 januari 2023
Uitslag22-22

Voorwaarts – E&O

Twello 21-01:
E&O stond op de planning en we hebben ons de trainingen ervoor er goed op voorbereid. We wilden allemaal graag dat de wedstrijd anders zou gaan verlopen dan onze eerste competitiewedstrijd.
We beginnen met Maaike op doel. De wedstrijd begon met een hoog tempo. En we merkten gelijk, dit wordt een harde wedstrijd. E&O was net als ons, gebrand! Na 11 minuten was de stand 5-2 in ons voordeel. Hierna viel er een gat en kwam Voorwaarts in een dipje. We lieten E&O terugkomen en zelf kregen we de bal niet in het doel. Na 16 minuten was E&O terug gekomen tot 5-7. In een overtal situatie bracht Daimy de stand gelijk. Onze verdediging stond goed samen te werken. Het ging erg gelijk op. We gingen de rust in met 8-11 tussenstand.
De 2e helft begonnen we met Brigitte op het doel. Voorwaarts begon niet sterk aan de 2e helft. Door veel balverlies en afspeelfouten kon E&O de ballen makkelijk onderscheppen. Dit zorgde voor onrust bij Voorwaarts. Toch bleven we gaan en met tempo de bal opbrengen. Hier kwamen mooie doelpunten uit van Keyara en Daimy. Na 11 minuten kwam de stand op 11-18. Na een timeout van onze coach Rob maakte we nieuwe afspraken en werden we gemotiveerd om door te gaan voor de winst. Onze dekking stond weer sterk te verdedigen en deze krachten namen we mee naar de aanval. Dit zorgde gelijk voor doelpunten en dat gaf ons vertrouwen om door te gaan. We voelden dat we dit gewoon konden winnen. Dit gevoel werd alleen maar sterker toen de stand dichterbij elkaar kwam. Na 19 minuten was het 17-20. De bal werd in de dekking onderschept en hier kwam een snelle tegen aanval van Daimy uit. E&O scoorde niet meer. Hierna waren nog 2 mooie onderhandse schoten van Aniek en Daimy wat ons een voorsprong geeft! In de laatste minuut hadden we nog een time out en werd besproken dat we dit tot het eind moesten uitspelen. Helaas werd alleen onze bal onderschept maar gelukkig was Brigitte daar met een mooie redding. Zo speelden we de wedstrijd uit met een eindstand van 22-22.

Scores:
Aniek 1, Daimy 11, Keyara 5, Lisa 3, Romy 1, Silke 1.

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan