Wedstrijdverslag

Voorwaarts – Hacol/Combinatie

WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Hacol/Combinatie
Datum3 maart 2024
Uitslag29-25

Voorwaarts – Hacol/Combinatie 29-25
Zaterdag 02 maart 2024

Deze zaterdag stond een hele belangrijke wedstrijd in de agenda voor de definitieve aansluiting met de middenmoot. Wij stonden met 2 punten meer dan Hacol/Combinatie één plaatsje hoger dan zij, dus het kon ook nog eens een hele spannende wedstrijd gaan worden. De laatste weken zijn wij als team echter een stuk completer dan voorheen, en hebben wij eindelijk weer de mogelijkheid om door te wisselen op alle posities. Waar Aniek helaas nog op de bank moet zitten vanwege een blessure, is Chantal sinds deze wedstrijd weer binnen de lijnen te bewonderen. Daarnaast maakt Bo sinds vorige week ook weer de eerste wedstrijdminuten.

Met de openingsfase van de wedstrijd namen wij het heft in handen, via twee snelle tegenaanvallen van Romy en Patricia was meteen de toon gezet. Hier konden niet makkelijk punten worden opgehaald. Hacol kwam mede via hun rechter-hoekspeelster en -opbouwers uiteindelijk tot scoren. Via 3-2 werd het wederom via twee breaks van Romy en Patricia 5-2, waarna vervolgens een run werd gemaakt naar 11-5. De dekking stond sterk en compact te verdedigen, waardoor Maaike ook de nodige mooie ballen eruit kon halen. Na een kwartier spelen stond het 13-6, scoorde Benthe vanuit de hoek een mooie rebound en Lisa met een prachtig afstandsschot. Benthe liet haar snelheid nog weer eens merken met wederom 2 break-outs, prachtig aangespeeld door onder andere Maaike, waardoor de eerste helft werd afgesloten met 18-12.

Eind eerste helft lieten wij Hacol steeds beter in het spel komen, het was belangrijk om onze focus te houden. Na de 20-13 van Esmée wist Hacol driemaal op rij te scoren, mede doordat wij de bal in de aanval verloren en zij op de break-out hiervan konden profiteren. Daarna was het weer aan ons, via 21-17 scoorden Lisa, Nikki, Chantal en Patricia achtereenvolgens tot aan de 25-17. Vlak voor het einde kwamen wij echter tweemaal in een ondertal-situatie terecht, waardoor onze aanval niet helemaal vlekkeloos meer verliep. Hier wist Hacol wel raad mee en zij konden via enkele snelle tegenaanvallen het gat verkleinen. Gelukkig scoorde Lara een prachtig doelpunt via de binnenkant paal en verzilverde Nikki een penalty, waardoor de overwinning voor ons niet meer in gevaar kwam. De eindstand was uiteindelijk 29-25!

Volgende week gaan wij bij de huidige nummer 2, de dames van W.H.C., op bezoek en kunnen wij alle support gebruiken om de punten mee naar Twello te nemen. De wedstrijd in Hengevelde begint om 19:30u, graag tot dan!

Doelpunten: Nikki Teunissen 6, Lara Baltes 5, Benthe Jutten 4, Lisa Zwienenbarg 4, Patricia Brincker 4, Romy ten Cate 4, Chantal Deijk 1, Esmée Poll 1.

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan