WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Kwiek DS2
Datum6 november 2022
Uitslag29-29

01-11-2022
Afgelopen dinsdag stond er een bekerwedstrijd op het programma. Wij zijn naar Zieuwent gereden en daar stond Pacelli DS1 ons op te wachten. Pacelli speelde vrij traag waar wij ook in mee gingen. Hierdoor speelden wij erg slordig en konden we niet ver uitlopen. Uiteindelijk hebben we toch gewonnen met 27-32 en zijn wij weer een ronde verder in de beker.

05-11-2022
Op zaterdag avond kwam kwiek bij ons op bezoek. Een wedstrijd die wij allemaal heel erg graag wilden winnen. Kwiek begon de wedstrijd erg sterk na zes minuten stonden zij al met 1-3 voor. Daarna heeft Kwiek tien minuten niet gescoord mede door de samenwerking van het blok en onze keepster Brigitte. Hierdoor liepen wij met onder andere drie doelpunten van Daimy weer uit naar 7-3.
De rest van de eerste helft ging verder redelijk gelijk op. Beide ploegen wisten nog een aantal keer te scoren wat de ruststand op 14-10 bracht.
Wij begonnen de tweede helft scherp met onder andere doelpunten van Jill en Daimy. Daardoor liepen we uit naar een verschil van 7 punten. Dit verschil wisten wij helaas niet zo lang vast te houden, want ongeveer drie minuten hierna kwam Kwiek met een hele sterke fase. Zij wisten vier keer achter elkaar te scoren en zo konden zij de stand op 21-18 zetten. Het verschil van drie bleef bijna tien minuten. In deze fase waren er van onze kant onder andere doelpunten van Bo, Keyara en Lisa. Bij een stand van 26-23 gingen de laatste 8 minuten van de wedstrijd in. Wij waren in deze laatste minuten erg slordig. Wij lieten Kwiek erg vrij waardoor ze makkelijk konden scoren. Met nog vijf minuten op de klok kwamen ze zelfs voor. Gelukkig wist Aniek ook nog te scoren waardoor het uiteindelijk nog weer gelijk kwam. De laatste aanval was voor Kwiek. Door een overtreding aan onze kant kregen zij nog een penalty. Deze schoten zij gelukkig net naast waardoor wij alsnog een punt pakten.
We hielden natuurlijk een erg dubbel gevoel over aan deze wedstrijd, maar uiteindelijk moeten wij toch blij zijn met een punt.

Komende week hebben wij weer een thuiswedstrijd. Dan komt Fortissimo bij ons op bezoek. Wij hebben er erg veel zin in, we gaan proberen ons helemaal te herpakken en gaan gewoon weer voor de 2 punten.